Odluka Vlade KS

Kenan Magoda nije više direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo, izabran novi

16.01.2023. 14:22 / Izvor: Akta.ba
haris fazlagić

Kenan Magoda više nije direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Kenan Magoda više nije direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Ostavku je podnio početkom januara, a danas je na društvenoj mreži predstavio svoju zamjenu Dr.sc. Harisa Fazlagića.

"Neka je sretno Haris Fazlagić! Istinski sam sretan što će Visit Sarajevo i u narednom periodu biti u odličnim rukama. Hvala mojim kolegama na predivnih 20 mjeseci rada", napisao je Magoda.

Podsjećamo, na Općim izborima 2022. birači su mu dali mandat da zastupa njihove interese u Skupštini Kantona Sarajevo, pa je, kako je ranije pojasnio, podnio ostavku u Turističkoj zajednici Kantona Sarajevo, što je i u skladu sa odredbama Zakona o sukobu interesa.

Haris Fazlagić magistrirao je sportski menadžment na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu i doktorirao menadžment i marketing na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Izdao je knjigu "Korak do Olimpijade". Posljednjih deset godina Radio je u JU Centar za sport i rekreaciju FIS, između ostalog kao rukovodilac sektora marketinga. Bio je kandidat SDP-a na prošlim izborima za Skupštinu KS. Fazlagića je na poziciju u TZ imenovala Vlada KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti