BLINDIRANI VODOMJERI

McDonald’s duguje VIK-u više od 12.000 KM, voda trošena preko instalacija Avaza

18.01.2023. 07:48 / Izvor: Akta.ba
mcdonalds

McDonald's, odnosno firma Gliese 581g duguje više od 12.000 KM na osnovu računa za vodu i odvodnju.

McDonald's, odnosno firma Gliese 581g koja je bila zastupnik ovog lanca restorana u Bosni i Hercegovini, Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo duguje više od 12.000 KM na osnovu računa za vodu i odvodnju.

"McDonald's nije evidentiran kao potrošač KJKP "Vodovod i kanalizacija" d.o.o. Sarajevo na adresi Džemala Bijedića. S obzirom na to da na ovoj adresi Preduzeće ima evidentiranog potrošača AVAZ d.o.o. Sarajevo, kontaktirali smo ih i dobili informaciju da je McDonald's bio njihov zakupac (objekat McDonald's je na zemljištu koje je u vlasništvu Avaza)", saopćeno je iz VIK-a.

Navode da je Služba za kontrolu vršila provjeru gradilišnog priključka firme Butmir d.o.o. na ovoj adresi (firma koja je radila objekat McDonald'sa) u 2017. godini i tom prilikom je ustanovljeno da se voda troši preko unutrašnje instalacije Avaza.

Što se tiče ostalih poslovnica, McDonald's je bio registrovan na sljedećim lokacijama:

- Maršala Tita 36, gdje je ostalo neizmireno 2.206 KM (neplaćeni računi od oktobra 2022. do decembra 2022. godine)

- Šip - Alipašina bb ( na ovom lokalitetu dug iznosi 10.184 KM – neplaćeni računi oktobar 2022-decembar 2022. godine).

Objekti na ovim lokacijama su imali ugrađene vodomjere putem kojih je obračunavan utrošak vode. Oba potrošna mjesta su dostavljena Službi za vodomjere kako bi ista izvršila blindiranje vodomjera. Također, dat je nalog da se obje poslovnice, objekat u ulici Maršala Tita, kao i objekat i ulici Alipašina bb (na Šipu) isključe iz sistema vodosnabdijevanja zbog neplaćanja računa za utrošenu vodu u za to predviđenom roku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti