Neuspjelo mirenje sa Vladom

Sindikat radnika u zdravstvu u KS najavio polusatni štrajk upozorenja

18.01.2023. 12:43 / Izvor: Akta.ba
ZDRAVSTVO

Štrajk će biti realiziran u vrijeme pauze u svim osnovnim sindikalnim organizacijama.

Sindikat radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo najavio je za ponedjeljak, 23. januar, polusatni štrajk upozorenja koji će biti realiziran u vrijeme pauze u svim osnovnim sindikalnim organizacijama. Članovi tog sindikata tada će izaći ispred zdravstvenih ustanova u kojima su zaposleni.

Kako se navodi u saopćenju za javnost Sindikata, Glavni odbor Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo donio je Odluku o organizovanju polusatnog štrajka upozorenja na sjednici 29.12.2022. godine, nakon neuspjelog postupka mirenja sa Vladom Kantona Sarajevo, a s ciljem zaštite dostojanstva radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo i postizanja dogovora o dopuni i usaglašavanju Kolektivnog ugovora o pravima i obavezama poslodavaca i radnika u oblasti zdravstva za područje Kantona Sarajevo te radi usaglašavanja neto satnice sa porastom troškova života.

"Shodno navedenoj odluci, polusatni štrajk upozorenja bit će održan 23.01.2023. godine, u vrijeme pauze, u toku radnog dana, u svim osnovnim sindikalnim organizacijama Sindikata radnika u zdravstvu u Kantonu Sarajevo na način da će članovi tog sindikata u vrijeme pauze u toku radnog dana izaći ispred zdravstvenih ustanova u kojima su zaposleni", navode iz Sindikata. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti