Mjera poticaja

Svi koji registriraju obrte u općini Posušje oslobođeni su plaćanja taksi

24.01.2023. 10:10 / Izvor: Akta.ba
posušje

U cilju olakšanja procedure registracije, Općina Posušje i ove godine nastavlja s praksom oslobađanja plaćanja pristojbi pri otvaranju novih obrta.

U cilju olakšanja procedure registracije, Općina Posušje i ove godine nastavlja s praksom oslobađanja plaćanja taksi/pristojbi pri otvaranju novih obrta.

Ova mjera je zasigurno motivirajući čimbenik da se budući poduzetnici lakše odluče na pokretanje svoje poslovne ideje, bilo samostalno ili kroz dodatne poticajne mjere.

Tome u prilog govore i brojke. Od 2019. kada je prvi put uvedena do danas ukupno je otvoreno njih 140, od toga 47 u protekloj godini.

Njihova struktura je šarolika od uslužnih djelatnosti, uzgoja voća, povrća i domaćih životinja, tradicionalno zastupljene na ovim područjima, do visokosofisticiranih poput informatičkih programera.

Ovo nisu jedine mjere poticanja gospodarstva koje provodi Općina Posušje.

I ove godine predviđen je novčani fond za sufinanciranje troškova osnivanja i registracije poduzetnika – početnika u gospodarstvu, potpora se daje i očuvanju tradicionalnih i starih obrta i djelatnosti koje se mogu obavljati kao domaća radinost, kao i poticaj ženama poduzetnicama.

Vjerujemo kako će navedene mjere doprinijeti daljnjem razvoju malog poduzetništva, ali i očuvanju autohtonih hercegovačkih zanimanja, poručuju iz Općine Posušje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti