Zeničkim rudarima uplaćena plaća i jedan topli obrok

26.01.2023. 14:12 / Izvor: Fena
rmu zenica

Zeničkim rudarima danas je na račun uplaćena plaća za decembar prošle godine te jedna od dvije neisplaćene naknade za topli obrok, dok im nije uplaćen regres za 2022. godinu.

Zeničkim rudarima danas je na račun uplaćena plaća za decembar prošle godine te jedna od dvije neisplaćene naknade za topli obrok, dok im nije uplaćen regres za 2022. godinu - potvrdio je Feni predsjednik Sindikata pogona “Stara jama” Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica Elvedin Alić.

Mada im nisu ispoštovani svi trženi uslovi, zbog kojih su u ponedjeljak, 23. januara, u prvoj smjeni odbili sići u jame, vjerovatno će za manje od sat vremena početi s radom.

"Čekamo odluku sa vrha, odnosno od predsjednika Sindikata radnika u rudarstvu Federacije Bosne i Hercegovine Sinana Husića. Postupit ćemo prema odluci Sindikata, ali vjerujem da ćemo danas u drugoj smjeni početi s radom", kazao je Alić.

Direktor Mensur Hukić kaže da je  uvjeren da će rudari druge smjene sići u obje jame - "Stara jama" i "Raspotočje".

"Većina rudara u "Raspotočju" sišla je u jamu već u prvoj smjeni, a nadam se da će u drugoj smjeni svi koji trebaju biti na poslu. Stav Sinana Husića je također da se nastavi s radom", naglasio je Hukić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti