Malverzacije načelnika

Opremanje zgrade Opštine Bratunac - 400 hiljada KM za namještaj koji nikada nije stigao

30.01.2023. 12:01 / Izvor: Alternativna televizija
bratunac

Iz skupštinske većine poručuju da je ovo samo jedna u nizu malverzacija bivšeg načelnika.

Bratunčani u nedjelju biraju novog načelnika. Izborna kampanja uveliko traje, a u trci je ponovo Srđan Rankić iako je prošle godine opozvan sa mjesta prvog čovjeka opštine.

Iza sebe je, tvrde oni koji su potpisali opoziv, ostavio pustoš. Najviše, kažu, u zgradi opštine. U SNSD-u tvrde da je riječ o malverzacijama oko nabavke namještaja. Novac je navodno isplaćen, ali namještaja nema ni na vidiku.

"Ugovor o opremanju sklopljen je sa firmom Genex iz Zvornika, a čija je vrijendost iznosi oko 400 hiljada maraka. Nakon toga je Rankić ubrzano uplatio ugovorenoj firmi kompletan iznos. Iako je ugovorom bilo definisano da se sredstva uplate nakon izvršenog prijema. Nakon toga, izvršen je fiktivni prijem namještaja par dana prije nego što je opozvani Rankić napustio opštinu", kaže Marko Mrkajić.

Rankić je, navodno, sklopio ugovor sa firmom koja je imala rok od dva mjeseca za opremanje zgrade opštine.

Novac je isplaćen unaprijed, a dio onog što je kupljeno, plaćeno je znatno više. Tako je kanta za smeće koštala 70 maraka, a ram za sliku 80.

Zašto i kako, od bivšeg načelnika nismo dobili odgovor. Oglasio se samo na društvenim mrežama. 

"Trenutno sam na jednom egzotičnom ostrvu, trošim 6.000 maraka koje sam ukrao za prevoz i preprodajem kante za smeće iz zgrade nove opštine. Meni je rečeno da izborna kampanja počinje 21. Januara. Međutim, vidim da su psi pušteni ranije sa lanca", rekao je Srđan Rankić, bivši načelnik Bratunca. 

Nakon što je Rankić opozvan, opštinska komisija izvršila je reviziju nabavke, gdje su ustanovljene brojne nepravilnosti. O svemu su obaviješteni i nadležni istražni organi.

Iz skupštinske većine poručuju da je ovo samo jedna u nizu malverzacija bivšeg načelnika.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti