Slijede sastanci

Vlada ZDK i sindikati započeli konsultacije o utvrđivanju osnovice i platnog boda

31.01.2023. 07:41 / Izvor: Akta.ba
ZDK

Premijerka Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Amra Mehmedić započela je konsultacije sa sindikatima zaposlenih koji primaju plate iz Budžeta ZDK-a.

Premijerka Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) Amra Mehmedić započela je konsultacije sa sindikatima zaposlenih koji primaju plate iz Budžeta ZDK-a, o utvrđivanju osnovice i platnog boda za 2023. godinu.

Prvi sastanak održan je jučer s predstavnicima Sindikalne organizacije kantonalnih organa državne službe ZDK-a, koje je predvodio Samir Kurtović, predsjednik Sindikata državnih službenika i namještenika u Federaciji BiH.

Tokom sedmice planiran je sastanak sa predstavnicima sindikata zaposlenih u obrazovanju te Sindikata Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK-a.

Mehmedić je rekla da je Vlada posvećena socijalnom dijalogu te da su ove konsultacije prilika da se sagledaju zahtjevi sindikata vezani za osnovicu i platni bod, u vrijeme dok traje izrada Budžeta ZDK-a za 2023. godinu.

Naglasila je da je prioritet Vlade stabilizacija i očuvanje likvidnosti Budžeta ZDK-a, te da će Vlada, vođena tim ciljevima, razmotriti zahtjeve sindikata.

Sastanku su prisustvovali i ministrica finansija Dženana Čišija i ministar za pravosuđe i upravu Edin Hasaničević, saopćeno je iz Press služba ZDK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti