Novi urednici

BHRT najavio smanjenje broja uposlenih i prodaju zemljišta

31.01.2023. 07:46 / Izvor: Akta.ba
BHRT

Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine, nakon provedene konkursne procedure, na današnjoj sjednici dao je saglasnost na imenovanje urednika programa na BH radiju 1.

Upravni odbor Radiotelevizije Bosne i Hercegovine, nakon provedene konkursne procedure, na jučerašnjoj sjednici dao je saglasnost na imenovanje urednika programa na BH radiju 1.

Na osnovu liste najuspješnijih kandidata, saglasnost za imenovanje na poziciju urednice Informativnog programa dobila je Angela Cvitanović, dosadašnja urednica na BHT1, za urednika Muzičkog programa imenovan je Samir Čulić, a urednicu Zabavno-vođenog programa imenovana je Ljiljana Pepović. Mandat urednika programa traje pet godina.

Upravni odbor prihvatio je sugestiju Komisije za izbor kandidata da za urednika Sportskog programa bude ponovljen natječaj, jer se prijavio samo jedan kandidat.

Upravni odbor, razmatrao je, između ostalog, i Prijedlog mjera finansijske sanacije i konsolidacije Radiotelevizije Bosne i Hercegovine koja se godinama suočava sa smanjenjem prihoda od RTV takse i nemogućnosti naplate prihoda koji ovoj kući pripada po Zakonu.

Tako je u prošloj godini zabilježen pad prihoda od RTV takse u visini od gotovo 800 hiljada KM, a kao poljedica blokade računa od Poreske uprave FBiH, BHRT je ostao bez 1.400.000 KM.

Uprkos velikim financijskim problemima BHRT nastavlja svoju misiju, uključujući i omogućavanje prijenosa Svjetskog nogometnog prvenstva u Kataru, navodi se.

"Kako bismo osigurali rad ovog javnog servisa, menadžement BHRT-a napravio je plan smanjivanja broja uposlenih, pripremio brojne konkretne mjere štednje i nastavak aktivnosti na naplati svojih potraživanja koja su predmet sudskih postupaka. U planu je iznajmljivanje prostora te prodaja zemljišta koja je u vlasništvu BHRT-a", navodi se u saopćenju Upravnog odbora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti