"Skay" istrage

Interna istraga u GPBiH zbog navodne uključenosti pojedinih službenika u kriminalne radnje

31.01.2023. 07:58 / Izvor: BHRT
granična policija

Granična policija Bosne i Hercegovine se dosljedno i kontinuirano bori protiv kriminala i korupcije i u vlastitim redovima.

Granična policija Bosne i Hercegovine se dosljedno i kontinuirano bori protiv kriminala i korupcije i u vlastitim redovima, a svako ko postupa protivzakonito biće procesuiran i sankcionisan, saopšteno je iz ove policijske agencije, povodom medijskih navoda da Centralnu istražnu kancelariju BiH potresa "skandal zbog 'Skay' istraga".

Iz Granične policije su naveli da je taj predmet u nadležnosti Tužilaštva BiH, a Kancelarija za profesionalne standarde i unutrašnju kontrolu Granične policije sprovodi internu istragu.

Pojedini mediji su prenijeli da je smijenjena Spomenka Markulj, šef Europola u BiH i kontakt osoba sa ovom međunarodnom policijskom agencijom.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić je rekao da se Markulj, prema njegovim saznanjima, nigdje ne spominje u aplikaciji "Skay". 

"U pojedinim medijima su se pojavile neistinite i neprovjerene informacije. Neko, očigledno, proizvodi senzaciju", izjavio je Galić.

Dodao je kako je navedeni predmet u mjerodavnosti Tužilaštva BiH, te da, što se tiče drugih policijskih službenika i navoda, podržava rad Tužilaštva BiH i tima koji je formiran od Tužilaštva BiH (Granična policija i SIPA) kako bi se provela istraga u ovom predmetu. 

"Navedeni policijski službenici GPBiH privremeno su interno premješteni dok se ne završi istraga po tom predmetu", rekao je Galić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti