REZULTAT AKTIVNOSTI INSPEKCIJE

Nakon kontrola, nekoliko poreskih obveznika podnijelo zahtjev za registraciju djelatnosti​

02.02.2023. 09:54 / Izvor: SRNA
registracija

Nekoliko poreskih obveznika u Republici Srpskoj podnijelo je zahtjev za registraciju djelatnosti, kao rezultat aktivnosti koje nadležna inspekcija realizuju na terenu.

Nekoliko poreskih obveznika u Republici Srpskoj podnijelo je zahtjev za registraciju djelatnosti, kao rezultat aktivnosti koje nadležna inspekcija realizuju na terenu, rečeno je Srni u Poreskoj upravi.

Iz Poreske uprave ističu da su izrečene i zabrane obavljanja djelatnosti i prekršajni nalozi licima koja nisu registrovana, odnosno zbog rada na crno.

"Poreskim zakonodavstvom u Republici Srpskoj kao jedna od vrsta kontrole predviđena je kontrola neregistrovane djelatnosti koja se vrši u skladu sa propisima kojima se uređuje rad inspekcija, odnosno u saradnji sa republičkim Inspektoratom", pojasnili su iz Poreske uprave.

Oni su dodali da se prikupljaju informacije o poreskim obveznicima za koje postoje indicije da obavljaju neregistrovanu djelatnost, te se takve informacije prosljeđuju Inspektoratu.

U Poreskoj upravi kažu da je saradnja sa inspekcijskim organima na zavidnom nivou, kao i da se kontinuirano održavaju sastanci kada je riječ o neregistrovanim djelatnostima.

"Imenovan je i predstavnik Poreske uprave u zajednički tim sa Inspektoratom i Ministarstvom unutrašnjih poslova s ciljem praćenja i unapređenja rada u oblasti zajedničkih kontrola", navode iz Poreske uprave. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti