Ilidžanski Hotel Krone od sada posluje pod novom upravom

03.02.2023. 09:16 / Izvor: Akta.ba
hotel krone

Hotel Krone je smješten na ulazu ilidžanske aleje kestenova, istinski dragulj u raskošnom mozaiku kulturne baštine Bosne i Hercegovine.

Ilidžanski Heritage Hotel Krone ima novu upravu. Svoje korisnike o novoj upravi obavijestili su putem zvaničnog Facebook profila, gdje su kazali da je njihov novi vlasnik od sada firma "New Oasis".

“Ovom prilikom vas obavještavamo da je rukovodstvo hotela Krone i restorana Cordoba-Ilidža preuzela nova firma "New Oasis". Cilj nam je zadržati zadovoljstvo naših klijenata i gostiju te ćemo u tom pravcu i djelovati”, saopćili su.

Dodali su i to da upravo vođeni novim tokom događaja, cijelog mjeseca februara svojim korisnicima donose neodoljive ponude i akcije za svoje usluge.

Kako Akta.ba saznaje, a prema dostupnim podacima u Registru kompanija firma "New Oasis" osnovana je 03.11.2022 godine. a generalni direktor je Bingaboos Abdallah Ahmed A.

Hotelom je do sada upravljala firma Management Development Consulting - MDC d.o.o. Sarajevo koja je u vlasništvu bivšeg direktora BBI banke Amera Bukvića, njegove superuge Amine Bukvić-Kulović i Edina Sefe.

 

Podsjećamo, Hotel Krone je smješten na ulazu ilidžanske aleje kestenova, istinski dragulj u raskošnom mozaiku kulturne baštine Bosne i Hercegovine. Stara zgrada izgrađena je još 1907. godine, i njena bogata historija prožeta je pričama o jednom zaboravljenom vremenu i ljudima koji su je pohodili.

Hotel Krone raspolaže sa 26 soba, pri čemu je gostima na raspolaganju i privatni SPA centar napravljen u stilu starih rimskih kupatila.

Inače, Hotel Krone od samog otvaranja radi u skladu sa principima Halal standarda.

Jedna od posebnosti ovoga objekta je i luksuzno opremljeni Cordoba restoran okružen zelenilom, koji će uskoro dobiti novi izgled.

.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti