IZ BUGARSKE U ZAGREB

Dora Strezova-Nikolova nova je generalna direktorica Coca-Cola HBC Adria

06.02.2023. 10:05 / Izvor: Akta.ba
Dora Strezova-Nikolova 

Početkom februara Dora Strezova-Nikolova preuzela je dužnost generalne direktorice poslovne jedinice Coca-Cola HBC Adria, sa sjedištem u Zagrebu.

Početkom februara Dora Strezova-Nikolova preuzela je dužnost generalne direktorice poslovne jedinice Coca-Cola HBC Adria, sa sjedištem u Zagrebu. Na tom će mjestu biti zadužena za upravljanje poslovanjem kompanija u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji. Ruža Tomić Fontana, koja je kompanije u sastavu poslovne jedinice Adria uspješno vodila više od pet godina, svoj profesionalni put nastavlja unutar Grupe Coca-Cola HBC kao generalna direktorica poslovne jedinice koja uključuje kompanije u Poljskoj, Estoniji, Latviji i Litvaniji. 

Dora Strezova-Nikolova na novi položaj u Coca-Coli HBC dolazi s mjesta generalne direktorice kompanije The Coca-Cola Company u Bugarskoj, na kojem je bila od maja 2021. godine. Prije dolaska u Coca-Colu, četiri je godine radila kao konsultantica i stručnjakinja za poticajno vođenje u Bugarskoj i Austriji te direktorica vlastite start-up kompanije. Prethodno je 18 godina provela u Grupi Danone radeći u brojnim zemljama i obavljajući razne dužnosti, uključujući one u prodaji i marketingu u kompaniji Danone Bugarska kao i dužnost direktorice marketinga u Rumuniji, jadranskim zemljama i Rusiji. Posljednja dužnost Dore Strezove-Nikolove u Danoneu bila je ona generalne direktorice za Bugarsku, Grčku i Kipar. 

Osvrćući se na preuzimanje nove dužnosti Dora Strezova-Nikolova je naglasila: "Izuzetna mi je čast preuzeti položaj generalne direktorice Coca-Cole HBC Adria. Gradeći na temeljima dosadašnjih uspjeha  predano ćemo nastaviti podizati standarde u području društveno odgovornog i održivog poslovanja, te kao važan akter doprinositi društveno-ekonomskom razvoju Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Kao jedan od vodećih poslodavaca nastavit ćemo njegovati ravnopravno, uključivo i poticajno radno okruženje koje pruža prilike za potpuno ostvarenje potencijala svih zaposlenika. Uz dalja ulaganja u razvoj partnerskih odnosa s našim kupcima i zajednicom, kao i u inovacije i nove proizvode, uvjerena sam da ćemo svojom predanošću održivom poslovanju i rastu nastaviti i dalje nizati uspjehe na sva tri tržišta."

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti