Uskoro konkretan prijedlog

Italijani zainteresovani za ulaganje u Republiku Srpsku

07.02.2023. 13:59 / Izvor: Akta.ba
Italijani

Predstavnici Udruženja italijanskih privrednika u BiH informisali su rukovodstvo da je nova italijanska vlada među prioritetima odredila i direktno ulaganje u zemlje Zapadnog Balkana.

Predstavnici Udruženja italijanskih privrednika u BiH informisali su rukovodstvo Investiciono-razvojne banke Republike Srpske da je nova italijanska vlada među prioritetima svog djelovanja odredila i direktno ulaganje u zemlje Zapadnog Balkana, među kojima su i Republika Srpska i BiH.

Sastanak delegacije IRBRS i Udruženja italijanskih privrednika u BiH održan je juče popodne u sjedištu Investiciono-razvojne banke Republike Srpske u Banjoj Luci, gdje se razgovaralo o mogućnostima za konkretna ulaganja u Republiku Srpsku i međusobnom uvezivanju privrednika.

V.d. direktora Investiciono-razvojne banke Republike Srpske Dražen Vrhovac upoznao je italijanske privrednike sa aktivnostima Banke na snažnoj promociji potencijala Republike Srpske, kao i sa detaljno izrađenim investicionim profilom Republike Srpske i profilima naših opština, koji sadrže detalje potrebne potencijalnim ulagačima. On je naglasio da je cilj ovih aktivnosti razvoj i jačanje Republike Srpske, te da je privlačenje kvalitetnih investitora među glavnim koracima na tom putu.

S obzirom na to da su u sklopu mjera nove italijanske vlade i podsticaji investitorima, Investiciono-razvojna banka Republike Srpske dostaviće Udruženju konkretan prijedlog za direktnu mogućnost ulaganja italijanskih privrednika u Republiku Srpsku.

Prijedlog će sadržavati konkretan plan mogućeg investiranja u oblast turizma, poljoprivrede, drvoprerađivačke i drugih djelatnosti.

Predsjednik Udruženja italijanskih privrednika u BiH Đuzepe Franki upoznaće sa detaljima sastanka asocijaciju privrednika u Italiji koja broji 500.000 članova i tamošnje udruženje malih i srednjih preduzeća sa 100.000 članova, sa kojima imaju dobru saradnju.

Saradnja Udruženja italijanskih privrednika u BiH i Investiciono-razvojne banke Republike Srpske biće nastavljena i u narednom periodu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti