U ZNAK PODRŠKE PROJEKTU

Hifa-Oil organizovala druženje za izvođače radova na dionici autoputa u općini Tešanj

10.02.2023. 08:53 / Izvor: Akta.ba
druženje

U znak podrške najzahtjevnijem infrastrukturalnom projektu na području općina Tešanj i Doboj Jug kompanija Hifa-Oil odlučila je organizovati druženje za predstavnike izvođača radova.

U znak podrške najzahtjevnijem infrastrukturalnom projektu na području općina Tešanj i Doboj Jug kompanija Hifa-Oil odlučila je organizovati druženje za predstavnike izvođača radova, lokalne zajednice i drugih organa vlasti uključenih u ovaj projekt.

Svjesni važnosti ovakvog projekta za samu zajednicu i njen budući razvoj predstavnici kompanije Hifa-Oil ugostili su više od 300 osoba na svečanom druženju održanom u sportskoj dvorani u Tešnju.

Početkom godine počeli su radovi na poddionici autoputa na trasi koridora 5C od Putnikovog brda kod Doboja do Medakova u općini Tešanj. Dužina ove dionice je 8,5 kilometara, a vrijednost projekta je 143 miliona eura, odnosno oko 300 miliona KM. Veliki projekti poput ovog zahtjevaju podršku, dobru organizaciju i razumjevanje lokalnih institucija i građana, što kompanija Hifa-Oil prepoznaje i na ovaj način želi istaknuti važnost ovog projekta i pružiti mu svoju podršku.

izudin ahmetlić

"Izgradnja putne infrastrukture je ključna za privredu svake države, njenim građenjem pojednostavljuje se i ubrzava protok ljudi, roba i usluga. Vjerujemo da će se gradnjom na našem području još intezivnije razvijati privreda koja svakako bilježi dobre rezultate", rekao je direktor kompanije Hifa-Oil, Venan Hadžiselimović.

Općina Tešanj i njeni privrednici doprinose cjelokupnom razvoju privrede u našoj zemlji te će kroz izgradnju ovog dijela autoputa i boljim uvezivanjem s ostatkom naše zemlje, ali i regije zasigurno nastaviti graditi dobre poslovne veze i doprinositi razvoju.

Iz kompanije Hifa-Oil ističu da se nadaju kako će ovaj projekt, čija je realizacija planirana u naredne dvije godine, biti uspješno završen u predviđenom roku i na zadovoljstvo građana, kako općine Tešanj tako i ostatka naše zemlje.

"Želja mi je da osjetite našu podršku i ovo večeras je dokaz opredjeljenosti svih prisutnih da vrata Evrope kroz ovaj projekat budu što bliža u vremenu u kojem je planiran", rekao je na kraju predsjednik Uprave grupacije Izudin Ahmetlić.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti