Hifa-Oil i Euro Solar

Završena izgradnja najveće privatne fotonaponske elektrane u BiH

10.02.2023. 09:09 / Izvor: Akta.ba
solarna swisslion

Nakon što je prošle godine potpisan ugovor o izgradnji najveće privatne fotonaponske elektrane u BiH, između sektora Euro Solar kompanije Hifa-Oil i kompanije Swisslion Takovo, izgradnja je nedavno u potpunosti završena.

Nakon što je prošle godine potpisan ugovor o izgradnji najveće privatne fotonaponske elektrane u BiH, između sektora Euro Solar kompanije Hifa-Oil i kompanije Swisslion Takovo, izgradnja je nedavno u potpunosti završena. Ovaj veliki poduhvat izgradnje solarne elektrane na površini od preko 20.000 m2 završen je u veoma kratkom roku. Godišnja proizvodnja ove solarne elektrane će biti veća od 4.000 MWh te će služiti ne samo za potrebe kompanije Swisslion Takovo nego i u svrhu prodaje električne energije i ostvarivanja profita na ovaj način.

Euro Solar je ovlašteni distributer kompanija Longi i Huawei za BiH te je za potrebe ove elektrane instalirano 9000 solarnih panela renomiranog proizvođača Longi. Osim toga instalirano je i 20 invertera proizvođača Huawei, koji je u samom vrhu proizvođača solarnih invertera u svijetu, sa efikasnošću većom od 99%.

Zahvaljujući najkvalitenijoj opremi, obučenom kadru i kapacitetima koje ima na raspolaganju, Euro Solar, sektor u okviru kompanije Hifa-Oil, u stanju je odgovoriti čak i najzahtjevnijim projektima izgradnje fotonaponskih elektrana te klijentima ponuditi najefikasnije, tehnički najbolje i ekonomski opravdano rješenje. Projekti izgradnje fotonaponskih mreža spadaju u red visokoprofitabilnih, jer se isplativost ovih investicija kreće između 4 do 7 godina od implementacije.

Kompanija Swisslion Takovo među prvima je prepoznala potencijal ovakvih investicija te je uz pouzdanog partnera kakav je Euro Solar započela proces izgradnje solarnih elektrana i korištenja zelene energije. Nakon uspješno završene prve fotonaponske elektrane na fabrici u Trebinju namjera kompanije Swisslion Takovo je graditi ovakve elektrane i na ostalim fabrikama.

Ulaganje u čistu energiju je višestruko isplativo te osim toga korisno za očuvanje okoliša, uštedu energije i smanjenje onečišćenja u prirodi. Euro Solar u ponudi ima sve što je potrebno za izgradnju solarnih elektrana kako za industrijsku upotrebu tako i za domaćinstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti