Primio ih gradonačelnik

Premijerka i ministri Vlade ZDK posjetili Gradsku upravu Zenica

10.02.2023. 12:51 / Izvor: Akta.ba
Zenica

Svi ministri i premijerka Vlade Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić zvanično su danas posjetili Gradsku upravu Zenica.

Svi ministri i premijerka Vlade Zeničko-dobojskog kantona Amra Mehmedić zvanično su danas posjetili Gradsku upravu Zenica, gdje ih je sa svojim saradnicima primio gradonačelnik tog grada Fuad Kasumović.

Mehmedić je najavila kako će u narednom periodu posjetiti i sve ostale lokalne zajednice u tom kantonu, kojih je ukupno 12.

"Naša je intencija da u otvorenom razgovoru s načelnicima i gradonačelnicima svih gradova i općina u ZDK-u, kako bismo upravo razgovarali o svim otvorenim pitanjima te da unaprijedimo saradnju.

Ova će se vlada staviti na raspolaganje svim načelnicima i gradonačelnicinma, jer nam je fokus da, u partnerskom odnosu, u svim jedinicama lokalne samouprave - naravno, svako u skladu svoji nadležnosti i mogućnosti, unaprijedimo usluge za sve građane ZDK", najavila je Mehmedić.

Prioritet za Grad Zenicu, istakla je, jeste konačna izrada Urbanističkog plana, “kao osnovnog prostorno-planskog dokumenta, koji je temelj razvoja” te da je to nešto što je “kočilo Grad Zenicu u prethodnom periodu”.  

"Glavna tema sastanka je spuštanje tenzija, koje su bile prošlih šest godina. Znači, ovo je prvi put, da za mojih šest godina mandata, da je Vlada Kantona došla u zgradu Gradske uprave, iako je Grad Zenica sjedište ovog kantona.

Sve ostale gradove i općine su obišli, osim Grada Zenica. Govorim o prošloj vlasti", istakao je Kasumović.

Podvukao je kako traže da sve u čemu je Grad Zenica bio blokiran, da se deblokira te da tom gradu ne treba nikakav prioritet u bilo čemu.

"Od njih tražim da svaki dio kantona ravnomjerno razvijaju, ali ono što je Grada Zenice bit će Grada Zenice i ne može niko, više, blokirati Grad Zenicu da se ne razvija", naglasio je Kasumović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti