PRIJAVE DO 24. FEBRUARA

I Kanton Sarajevo daje 100 KM za dvije kategorije nezaposlenih, evo ko ima pravo

10.02.2023. 14:00 / Izvor: Akta.ba
nezaposleni

Vlada Kantona Sarajevo donijela je Program mjera u cilju zaštite najugroženijih kategorija u Kantonu Sarajevo usljed povećanja troškova života.

Vlada Kantona Sarajevo donijela je Program mjera u cilju zaštite najugroženijih kategorija u Kantonu Sarajevo usljed povećanja troškova života, kojim je predvidjela jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od 100 KM.

Programom su obuhvaćene osobe koje su imale status nezaposlene osobe kod JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" na dan 31. decembar 2022. godine, a koje pripadaju sljedećim kategorijama:

- Dugoročno nezaposlenim osobama koje se nalaze na osnovnoj evidenciji nezaposlenih osoba kod Službe devet godina i duže od decet godina u kontinuitetu

- Demobilisanim braniocima koji u skladu sa Zakonom o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine primaju novčanu egzistencijalnu naknadu i koji su najmanje godinu dana u kontinuitetu na evidenciji nezaposlenih kod Službe, te imaju do 57 godina života

Ukoliko osobe pripadaju objema kategorijama, jednokratna novčana pomoć biće isplaćena samo po jednom osnovu.

Nezaposlene osobe koje pripadaju navedenim kategorijama dužne su da nadležnom birou dostave potvrdu banke o svom transakcijskom računu, najkasnije do 24.02.2023. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti