JAVNO DOSTUPAN

Pokrenut portal "e-Uprava" Vlade Brčko distrikta BiH

10.02.2023. 14:51 / Izvor: Akta.ba
e uprava

U prvoj fazi razvoja e-Uprava portala građanima Brčko distrikta BiH stoji na raspolaganju Katalog informacija o uslugama koje pruža Javna uprava Brčko distrikta BiH.

Kancelarija koordinatora za reformu javne uprave Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine obavijestila je da je od danas javno dostupan portal https://euprava.bdcentral.net Vlade Brčko distrikta BiH.

U prvoj fazi razvoja e-Uprava portala građanima Brčko distrikta BiH stoji na raspolaganju Katalog informacija o uslugama koje pruža Javna uprava Brčko distrikta BiH preko kojeg građani na jednom mjestu mogu doći do informacija o svim pojedinačnim uslugama javne uprave (na koji način ostvariti uslugu, kome se obratiti, koja je dokumentacija potrebna za ostvarivanje usluge i sl.).

"Naglašavamo da će se navedeni Katalog informacija konstantno ažurirati s relevantnim podatcima o postojećim ili novim uslugama Javne uprave", saopćeno je.

U narednim fazama razvoja e-Uprave Brčko distrikta BiH planirana je nadogradnja e-Uprava portala na način da će se građanima omogućiti ostvarivanje pojedinačnih usluga elektronskim putem.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti