Nova akvizicija

U vlasništvu Binga još jedna sarajevska firma

13.02.2023. 09:34 / Izvor: Akta.ba
bingo

Osnovna djelatnost društva je iznajmljivanje i upravljanje vlastitim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup – Leasing.

Tuzlanski Bingo nastavlja da širi svoju mrežu. Ovaj put idu u smjeru nekretnina. Kako Akta.ba saznaje, kompanija je sada preuzela NMC - društvo sa ograničenom odgovornošću Sarajevo.

Osnovna djelatnost društva je iznajmljivanje i upravljanje vlastitim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup – Leasing.

Osnovano je 20.07.2022 u ulici Branilaca Sarajeva br. 25, a direktor je Mujan Saudina.

Ukupni kapital društva je 14.430.705,91 KM.

Prethodni vlasnik je NOVA MEDIA - NEW MEDIA COMPANY Društvo sa ograničenom odgovornošću iz Sarajeva.

Podsjećamo, kompanija Bingo nedavno je postala većinski vlasnik TPDC Sarajevo d.d. Sarajevo.

Ovo je samo jedna u nizu akvizicija ove kompanije. Strateškim širenjem portfelja i nizom akvizicija u proteklih 20 godina, Bingo je investirao u revitalizaciju mnogobrojnih postrojenja širom BiH i spasio mnoga radna mjesta.

Akvizicijama u svoje poslovanje uvodi i druge djelatnosti, iz različitih industrija, čime prerasta u vodeću grupaciju koja kontinuirano ulaže u razvoj bh. privrede industrija deterdženata i proizvoda za domaćinstvo, proizvodnja flipsa, chipsa i drugih grickalica, proizvodnja jaja, uzgoj brojler pilića, proizvodnja tjestenine, proizvodnja začina i juha, tekstilna industrija, industrija namještaja, proizvodnja papirne konfekcije, pivara, proizvodnja šljunka, te proizvodnja i korištenje obnovljivih izvora energije i ugostiteljstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti