Veliki uspjeh

Sarajevski kiseljak među najpoželjnijim poslodavcima u BiH u sektoru prehrane za 2022.

15.02.2023. 09:08 / Izvor: Akta.ba
Sarajevski kiseljak

Kompanija Sarajevski kiseljak treću se godinu zaredom pozicionirala među top tri poslodavca u Bosni i Hercegovini u sektoru prehrane.

Kompanija Sarajevski kiseljak treću se godinu zaredom pozicionirala među top tri poslodavca u Bosni i Hercegovini u sektoru prehrane. U odnosu na godinu prije, Sarajevski kiseljak je ostvario i napredak na listi top poslodavaca i sada zauzima drugo mjesto u ovoj kategoriji.

O tome koje će od 500 nominiranih kompanija ponijeti ovo prestižno priznanje za 2022. godinu, odlučilo je više od 15.000 učesnika istraživanja koje je organizirala kompanija Kolektiv-MojPosao.ba. Projekt "Najpoželjniji poslodavac" već 16 godina otkriva percepciju građana BiH o kompanijama kao poslodavcima, te na osnovu njihovih glasova nagrađuje kompanije koje najviše brinu o zaposlenima i  nude im najbolje uvjete za rad. Najvažniji razlog za odabir najpoželjnijeg poslodavca jeste dobar odnos prema zaposlenima, zatim pozitivno radno okruženje, sigurnost zadržavanja posla, visoki kvalitet proizvoda i mogućnost povećanja plate. Sarajevski kiseljak, kao jedna od vodećih kompanija u proizvodnji prirodne mineralne vode i bezalkoholnih pića u BiH, dobio visoke ocjene ispitanika po navedenim kriterijima.

Uprava i menadžment kompanije su u 2022. godini, uz podršku tima Grupe pića Fortenova grupe u sklopu koje posluje Sarajevski kiseljak, intenzivno radili na tome da obezbijede što sigurnije i bolje uslove za rad i što čvršće temelje za rast. Primjerice, vezano uz materijalna prava, u prošloj su godini povećani regres i varijabilni dio plaće zaposlenicima u terenskoj prodaji, a zbog inflatornih efekata usklađeni su troškovi prijevoza te je Sarajevski kiseljak svojim zaposlenicima isplatio novčanu pomoć zbog utjecaja inflacije.

Uz to, , prodajni predstavnici su dobili  nove automobile, a kolege u logistici nove elektropaletare, uloženo je u digitalizaciju, uređenje radnih prostorija, unaprjeđenje procesa u proizvodnji, logistici i prodaji. Zaposlenici od prošle godine imaju i dodatno zdravstveno osiguranje te besplatne sistematske preglede.

"Drago mi je da smo u Sarajevskom kiseljaku, bez obzira na izazove koje je donijela 2022. godina, uspjeli obogatiti pogodnosti  na koje naši zaposlenici imaju pravo. I ovu smo godinu počeli povećanjem iznosa za topli obrok, a uskoro uvodimo dodjelu jubilarnih nagrada, jer je naša najveća vrijednost upravo lojalnost zaposlenika i činjenica da veliki broj kolegica i kolega u Sarajevskom kiseljaku rade preko 10, 20, pa čak i 30 godina," rekla je Dalila Kadić, rukovoditeljica ljudskih resursa te dodala da je Sarajevskom kiseljaku konstantan rad na zadovoljstvu zaposlenika jedan od glavnih prioriteta. Pritom je od iznimnog značaja što , Uprava kompanije održava redovne sastanke sa zaposlenicima, a kroz istraživanje klime i kulture dobiva povratnu informaciju o zadovoljstvu zaposlenika, kao i preporuke za poboljšanja, što se u konačnici ugrađuje u strateške planove kompanije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti