Cilj jačanje saradnje

Zeničko-dobojski kanton povezuje se s italijanskim privrednicima

15.02.2023. 09:27 / Izvor: Akta.ba
vlada zdk

Ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić razgovarao je u svom uredu s delegacijom Udruženja italijanskih privrednika u Bosni i Hercegovini.

Ministar za privredu Zeničko-dobojskog kantona Samir Šibonjić razgovarao je u svom uredu s delegacijom Udruženja italijanskih privrednika u Bosni i Hercegovini, koju su činili Andrej Agačević, Fatima Pašić i Enes Begičević.

Naveli su da Udruženje italijanskih privrednika u BiH ima podršku Italijanske amabasade u Bosni i Hercegovini, te su najavili dolazak talijanskog ambasadora Ministarstvu za privredu i u Zenicu.

Plan im je organizirati druženje kako bi se novoimenovani ministar Šibonjić upoznao sa suradnjom Italije i BiH, te kako bi se potaknule veze i ostvarili poslovni kontakti između italijanskih i bosanskih privrednika.

Agačević je rekao da je u suradnji sa italijanskim partnerima pokrenuo i tvrtku koja olakšava poslovni razvoj balkanskog područja sa Italijom i Kinom uglavnom uspostavom proizvodnih i logističkih centara za razvoj turizma, kao i kapacitetima u ZDK.

Ministar Šibonjić, pomoćnica ministra za neproizvodne djelatnosti, JPP, razvoj, poduzetništvo i obrt Angela Tadić i suradnici goste su upoznali sa planom osnivanja Turističke zajednice Zeničko-dobojskog kantona, pa se kroz razgovor dalo zaključiti da postoji interes za suradnju na polju turizma.

Najvažniji cilj je svakako pojačati suradnju privrednika iz Zeničko-dobojskog kantona i Italije, kao zemlje sa kojom BiH ima dugogodišnje prijateljske odnose.

Ministar Šibonjić je naglasio da su vrata Ministarstva za privredu otvorena za sve investitore koji dolaze iz Republike Italije te da će imati maksimalnu podršku u realizaciji svojih ideja i investicija na području ZDK.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti