Posljednji ispraćaj

Preminuo poznati privrednik i humanista iz Živinica Enver Sarajlić

22.02.2023. 09:00 / Izvor: Akta.ba
Enver Sarajlić

Enver Sarajlić, privrednik, sportski radnik i humanista, osnivač poznate građevinske firme SE Sarajka Živinice, nakon kraće bolesti jučer je preminuo.

Enver Sarajlić, privrednik, sportski radnik i humanista, osnivač poznate građevinske firme SE Sarajka Živinice, nakon kraće bolesti jučer je preminuo.

Sarajlić je osim u oblasti građevinarstva dubok trag ostavio i u sportu, posebno u Rukometnom klubu Konjuh, gdje je bio aktivan od 1995. godine kao direktor, predsjednik i član upravnog odbora kluba.

Informaciju o njegovoj smrti potvrdili su i iz živiničkog kluba.

"Aleja ljudskih gromada, na onome svijetu, sigurno čuva mjesto za vas. Sigurni smo da tamo pripadate. Velikim slovima ste upisivali svoje ime gdje god se pojavite. Ugledni privrednik, otac i suprug, sportski radnik, veliki prijatelj, humanitarac i čovjek velikog i dobrog srca i karaktera, prkosni borac, na sve to smo jako ponosni. Vaš smisao za humor će nedostajati ali ga nećemo zaboraviti. Nedostajaće svaki korak, ponosan i prkosan, korak dobrog insana. Uspomena na vas, vaša ostvarenja bit će nadahnuće kako se bori za ciljeve i kako se ostvaruju zajedničke vizije", naveli su iz Rukometnog kluba Konjuh.

Posljednji ispraćaj Sarajlića će biti obavljen u četvrtak. 23. februara ove godine od 15 sati i 30 minuta. Bit će sahranjen na mezarju Musići u naselju Đurđevik.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti