Sjednica u lipnju

Hrvatska i BiH grade dobrosusjedske odnose, priprema se zajednička sjednica dviju vlada

22.02.2023. 10:00 / Izvor: Akta.ba
Hrvatska i BiH

Predsjednik Vlade Andrej Plenković susreo se danas u Banskim dvorima s ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinom Konakovićem koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković susreo se jučer u Banskim dvorima s ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedinom Konakovićem koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj.

Izrazivši dobrodošlicu, predsjednik Vlade Plenković istaknuo je bliske i dobrosusjedske odnose Hrvatske i BiH. Pozitivnim je ocijenio brzo formiranje novog Vijeća ministara u BiH.

Razgovarali su i o pripremi održavanja zajedničke sjednice Vlade RH i Vijeća ministara BiH u lipnju ove godine u Zagrebu.

Plenković je potvrdio i čvrstu potporu Hrvatske daljnjem europskom putu BiH nakon dobivanja statusa kandidata za članstvo te istaknuo važnost reformskih koraka u nastupajućem razdoblju.

Naglasivši važnost dijaloga i poštivanja pune ravnopravnosti triju konstitutivnih naroda, Plenković je izrazio nadu da će se sadašnji pozitivni iskoraci iskoristiti za nastavak pregovora političkih aktera u BiH o izbornoj reformi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti