Sadrži niz mjera

Skupština Brčkog usvojila Strategiju za mlade za razdoblje 2022. – 2026. godine

23.02.2023. 11:31 / Izvor: Fena
Brčko

Skupština Brčko distrikta usvojila je na redovitoj sjednici Strategiju za mladež za razdoblje 2022. – 2026. godine, objavili su u četvrtak iz te skupštine.

Skupština Brčko distrikta usvojila je na redovitoj sjednici Strategiju za mladež za razdoblje 2022. – 2026. godine, objavili su u četvrtak iz te skupštine.

Predsjednik Skupštine Siniša Milić rekao je kako Strategija za mladež Brčko distrikta sama po sebi ne rješava probleme mladih ljudi te da je potrebno izraditi akcijske planove i angažirati relevantne Vladine odjele da bi zaživjela.

"Zajedno s reformom javne uprave treba sagledati rješenja gdje bi se sva ova pitanja vezana za mladež, obitelj i sport objedinila kroz jedan organizacijski oblik – odsjek ili odjel, jer sam siguran da bi to bio način za učinkovitije rješavanje problematike koja danas opterećuje mladež", rekao je Milić.

Voditelj Odjela za stručne i administrativne poslove u Vladi Brčko distrikta Nedim Hamzabegović rekao je da Strategija sadrži niz mjera za, prije svega, formiranje odsjeka za mladež pri Vladinom Pododjelu za potporu mjesnim zajednicama i nevladinim organizacijama i provedbu programa zapošljavanja i samozapošljavanja mladih ljudi.

Skupština je također usvojila Zaključak kojim se obvezuje Javno poduzeće "Komunalno Brčko" da u roku od 15 dana sastavi prijedlog mjera za subvencioniranje cijene električne energije za krajnje potrošače kako bi se umanjio teret najavljenog poskupljenja.

Na 39. redovitoj sjednici Skupštine, u drugom čitanju, usvojene su izmjene Zakona o zdravstvenoj zaštiti u Brčko distriktu, kao i Zakon o socijalnom stanovanju po kojem će zahtjev za korištenje socijalnog stana moći podnijeti svi koji imaju veoma mala primanja i nisu u mogućnosti osigurati adekvatno mjesto za stanovanje.

Za iduće zasjedanje odgođena je Informacija u svezi s realizacijom projekta izgradnje glavnog transportnog cjevovoda Plazulje – Potočari i pokretanjem procedure za dodatno kreditno zaduženje od 6 500 000 eura kako bi se osigurala nazočnost projektanta Europske banke za obnovu i razvitak s ciljem da da adekvatna obrazloženja na sve primjedbe koje su upućene predlagaču ove točke, kaže se u priopćenju. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti