Gradsko vijeće

Poskupljenje u još jednom bh. gradu: Najavljuju se poskupljenja vode i odvoza smeća?

23.02.2023. 13:36 / Izvor: bljesak.info
Komunalne usluge

Komunalne usluge i usluge vodovoda u Mostaru mogle bi uskoro poskupjeti.

Komunalne usluge i usluge vodovoda u Mostaru mogle bi uskoro poskupjeti. Čulo se to tijekom rasprave o vijećničkim pitanjima na sjednici mostarskog Gradskog vijeća. Mostarski gradonačelnik, Mario Kordić, rekao je kako se u Mostaru plaća najjeftinija voda, ali i da cijena koju građani plaćaju za odvoz smeća nije realna.

''Smeće - 2,5 KM po članu obitelji plus PDV. Svi znate da većina ljudi izbjegava prijaviti sve članove i da ovakav sustav uz silne probleme na deponiji i traženja da se grad uredi kad je smeće u pitanju nije realan'', rekao je Kordić. Naveo je i da je cijena vode 0,90 po kubiku što, kako navodi, spada u najjeftinije.

''To su cijene iz 2012. godine. Vjerojatno će biti ova problematika na sljedećim sjednicama vijeća'', rekao je Kordić. Kordić je najavio je da bi se nakon 28. veljače moglo krenuti u proces pripajanja poduzeća Komos poduzeću Komunalno.

Kad je u pitanju cijena vode, iz mostarskog Vodovoda rečeno je kako su se cijene trebale utvrditi do kraja prošle godine uz navode kako sadašnja cijena vode ''nije ispravna jer JP Vodovod naplaćuje samo vodu, a ne kanalizaciju, odvodnju i druge usluge''.

Poručeno je kako će voda ''biti možda jeftinija, ali će odvodnja biti posebno naplaćena npr. 30 pfeninga''. S druge strane, mostarski gradonačelnik je u intervjuu portalu Bljesak.info povodom svojih 100 gradonačelničkih dana kako će učiniti sve da ne dođe do drastičnog poskupljenja vode za građanstvo. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti