Retroaktivna isplata

Dodatak od 100 KM uposlenicima koji plaću primaju iz budžeta Kantona Sarajevo

23.02.2023. 17:10 / Izvor: Akta.ba
budžetski korisnici

Članovi Vlade Kantona Sarajevo i sindikata koji zastupaju uposlenike koji plaću primaju iz budžeta KS potpisali su danas Sporazum.

Članovi Vlade Kantona Sarajevo i sindikata koji zastupaju uposlenike koji plaću primaju iz budžeta KS potpisali su danas Sporazum o isplati dodatka na plaću za 2023. godinu.

Sporazum će biti realiziran tako da će, nakon usvajanja ovogodišnjeg budžeta, svim uposlenicima koji primaju plaću iz kantonalnog budžeta biti obračunat i mjesečni dodatak u neto iznosu od 100 KM.

I danas je ponovljeno da će za mjesece do usvajanja budžeta taj dodatak biti isplaćen retroaktivno, saopćeno je iz Kantona Sarajevo.

"Proces pregovaranja je započet kao proces pregovora oko osnovice pred utvrđivanje Nacrta budžeta KS, a sada je okončan na način da je dogovoren mehanizam da se kroz dodatak na plaću u neto iznosu od 100 KM za sve uposlenike koji primaju plaću iz Budžeta KS osigura linearni dodatak na plaću", objasnila je vršiteljica dužnosti premijera Kantona Sarajevo i ministrica pravde i uprave Darja Softić Kadenić.  

Dodala je kako je Vlada već planirala neophodna sredstva za ovo povećanje plaća u Nacrtu Budžeta za ovu godinu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti