Poboljšanje poslovnog učinka

GIZ i OECD provode ankete u svrhu istraživanja ponude i potražnje usluga poslovne podrške

24.02.2023. 15:22 / Izvor: Akta.ba
anketa

GIZ i OECD provodi ankete u svrhu istraživanja ponude i potražnje usluga poslovne podrške u cilju mapirana postojećih kapaciteta poslovne podrške u BiH

GIZ i OECD provodi ankete u svrhu istraživanja ponude i potražnje usluga poslovne podrške.  

"Pozivamo mala i srednja preduzeća da učestvuju u anketi koju smo kreirali da bismo doprinijeli poboljšanju ekosistema i tržišta usluga poslovne podrške kao i njegovom razvoju u Bosni i Hercegovini i na taj način vama obezbijedili direktan benefit", navode iz GIZ-a.

Ovaj projekat ima za cilj mapiranje postojećih kapaciteta poslovne podrške u Bosni i Hercegovini u svrhu davanja preporuka za uspostavljanje prilagođenih programa poslovne podrške, prikupljanju informacija o zadovoljstvu i iskustvu sa uslugama podrške ali i o glavnim preprekama za poslovni razvoj i rast uz fokus na digitalizaciji i internacionalizaciji.

Anketa traje okvirno 15 minuta. Treba istaći da se termin ''usluge poslovne podrške'' u ovom upitniku odnosi na usluge koje nude javni i privatni akteri, a cilj je pružanje podrške i poboljšanje poslovnog učinka i konkurentnosti. One mogu biti različitog oblika, kao što su na primjer obuke, usluge mentorstva ili usluge pružanja informacija.

Anketa počinje općim pitanjima o organizaciji (prvi dio) i profilu klijenata (drugi dio), a zatim slijede detaljnija pitanja vezana za iskustvo vaše organizacije sa pružanjem usluga poslovne podrške (treći dio), izazovima sa kojima se vaša organizacija suočila u pružanju usluga (četvrti dio) i vašim stajalištima o tome kako interveniranje kroz politike može potaći pružanje usluga poslovne podrške (peti dio).

Koje su to prepreke efektivnog pružanja usluga poslovne podrške u BiH?

Koje su to glavne prepreke za poslovni razvoj i rast, uz fokus na digitalizaciji i internacionalizaciji?

Popunite anketu o pružanju usluga poslovne podrške (BBS)  

Popunite anketu o potražnji poslovnih usluga

Ankete ostaju otvorene/dostupne do 27.02.2023. 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti