Hifa-Oil i Euro Solar

Mostarski shopping centar od sada će proizvoditi i struju

07.03.2023. 11:08 / Izvor: Akta.ba
ELEKTRANA

Kompanija Euro Solar, članica HIFA OIL-a, uspješno se na tržištu nametnula kao kvalitetan i pouzdan partner za izgradnju fotonaponskih elektrana te je ovoj kompaniji dato povjerenje izgradnje fotonaponske elektrane na krovu shopping centra "Plaza" u Mostaru.

Kompanija Euro Solar, članica HIFA OIL-a, uspješno se na tržištu nametnula kao kvalitetan i pouzdan partner za izgradnju fotonaponskih elektrana te je ovoj kompaniji dato povjerenje izgradnje fotonaponske elektrane na krovu shopping centra "Plaza" u Mostaru.

Shopping centar "Plaza" prostire se na ukupnoj površini od 14.000 kvadratnih metara, a nalazi se na lokaciji Bišće polje u Mostaru. Radi se o savremenom retail parku koji će od sada služiti i za proizvodnju električne energije.

"Savršena lokacija te vremenski uvjeti koji nam idu na ruku jednostavno su tražili izgradnju jedne ovakve savremene fotonaponske elektrane. Potencijali koje imamo su veliki i zahvaljujući kompaniji Euro Solar koja je sve završila u kratkom roku spremni smo da iskoristimo i tu priliku. Solarna energija više nije nepoznanica ni u našoj zemlji i drago nam je da su na tržištu partneri poput Euro Solara koji mogu odgovoriti svim zahtjevima i pohvaliti se kvalitetom izgradnje", poručili su investitori u ovaj projekt.

Fotonaponska elektrana postavljena na krovu objekta shopping centra Plaza sastoji se od 1868 solarnih panela brenda Longi nominalne snage 535 W te 16 invertera brenda Huawei od 60 KW. Služit će prvenstveno za prodaju proizvedene električne energije.

Potencijali solarne energije u našoj zemlji tek se naziru i broj subjekata koji kreću u ovu investiciju raste sve više. Budućnost od nas zahtjeva racionalnije korištenje energetskih izvora, energetsku efikasnost, okretanje obnovljivim izvorima radi očuvanja životne sredine. Osim toga izgradnja solarne elektrane je visokoprofitabilna investicija koja se isplati u veoma kratkom roku, ali je za takav projekt potreban i pouzdan partner za osiguranje kvalitete i sigurnosti.

Kompanija Euro Solar, članica HIFA OIL-a, može se pohvaliti brojnim završenim projektima i uspješno izgrađenim solarnim elektranama širom BiH. U svojoj ponudi ima svu potrebnu opremu za solarne elektrane, od solarnih panela, invertera, led rasvjete, solarnih kolektora, do ostalih dijelova i opreme. Cilj kompanije je biti parner svima koji se odluče na ovaj korak te kroz prodaju dijelova, izgradnju i održavanje solarnih elektrana doprinijeti zelenijoj budućnosti BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti