Velika investicija

Položen kamen temeljac za izgradnju STUDEN Business Center u Brčkom

07.03.2023. 12:59 / Izvor: Akta.ba
brčko

Danas je u Industrijskoj zoni Brčko distrikta postavljen kamen temeljac za izgradnju STUDEN Business Center čime je ozvaničen početak ove velike investicije.

Danas je u Industrijskoj zoni Brčko distrikta postavljen kamen temeljac za izgradnju STUDEN Business Center čime je ozvaničen početak ove velike investicije.

Kamen temeljac STUDEN Business Center položili su predsjednik Uprave STUDEN & CO Holdinga Ilija Studen, ambasador Austrije u BiH Ulrike Hartman, supervizor za Brčko distrikt Džonatan Menuti, gradonačelnik Brčko distrikta Esed Kadrić, dogradonačelnik Brčko distrikta Anto Domić i predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić. 

Nakon ozvaničenja radova u Industrijskoj zoni upriličena je prezentacija kompletnog projekta STUDEN Business Center i povezanih budućih aktivnosti STUDEN & CO Holdinga.

Izgradnja STUDEN Business Centra predstavlja realizaciju prve faze memoranduma o razumijevanju između Vlade Brčko distrikta i STUDEN & CO Holdinga. STUDEN Business Center će biti najveća industrijska zona u Brčko distriktu i ujedno prva slobodna trgovinska zona na ovom području. Centar će biti građen na 35 hektara zemljišta, a ukupna ulaganja za sve četiri faze ove investicije iznosiće preko 250 miliona KM.

“Od 2002. godine kada smo započeli prve investicije u Brčko distriktu, pa sve do danas kada smo položili kamen temeljac za STUDEN Business Center, konstantano radimo na proširenju poslovanja naše Grupe. Vjerujemo u uspjeh ove investicije i nadamo se da će ona biti samo početak velikih zajedničkih poslovnih poduhvata koji će imati za cilj razvoj ovog podneblja“, izjavio je Studen prilikom polaganja kamena temeljca STUDEN Business Center.

Gradonačelnik Esed Kadrić je ponovo istakao da je STUDEN Holding svima dobro poznat investitor u Brčko distriktu i da vjeruje da će “ovo biti prilika za otvaranje novih radnih mjesta i razvoj našeg grada, te da ćemo privući veliki broj novih investicija sa dobrim primjerom saradnje.“

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti