Načelnik Gašanović ugostio ambasadora

Ambasador Katara na Trebeviću: Ovo mjesto je jako privlačno turistima

07.03.2023. 15:35 / Izvor: Akta.ba
Ambasador

Danas je na Trebeviću u Opštini Istočni Stari Grad upriličena zvanična posjeta ambasadora Katara u BiH Sultan Bin Ali Al Khatera.

Danas je na Trebeviću u Opštini Istočni Stari Grad upriličena zvanična posjeta ambasadora Katara u BiH Sultan Bin Ali Al Khatera. Načelnik Gašanović je predstavio opštinu Istočni Stari Grad, kao i njene razvojne potencijale i potencijale za buduća investiranja.

Tokom posjete istaknuto je obostrano zadovoljstvo što je dosadašnja saradnja rezultirala sastankom kakav je danas održan na Trebeviću.

"Pored svih poslova koje kao opština obavljamo, smatram da su ovakve posjete i uspostavljanje saradnje od izuzetnog značaja jer na ovaj način opština gradi prijateljstva sa diplomatskim predstavništvima. Posebno smo počašćeni ovom posjetom jer smo jedna od dvije opštine koje je ambasador posjetio u Bosni i Hercegovini", rekao je Gašanović.

Ulaganje u infrastrukturu i stvaranje uslova za investiranje, saradnja sa svim nivoima vlasti bile su teme o kojima se razgovaralo tokom sastanka.

"Ovo mjesto je jako privlačno turistima, kako sam informisan, i čast mi je da sam ovdje. Ovo je druga opština koju sam posjetio od kako sam preuzeo mandat ambasadora, prva je opština Centar Sarajevo, a druga Istočni Stari Grad jer smatram da je jako važna", istakao je ambasador.

Ambasador Sultan bin Ali Al-Khater je istakao važnost razvoja opštine kakva je Istočni Stari Grad i pohvalio je uloženi trud načelnika Gašanovića i naglasio da se nada efikasnoj saradnji sa potencijalnim investitorima iz Katara, koji žele da ulažu Istočni Stari Grad.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti