14,3 miliona maraka

Bužim dobio budžet za ovu godinu, najveći u historiji

10.03.2023. 08:02 / Izvor: Nezavisne novine
Bužim

Općinsko vijeće u Bužimu usvojilo je budžet ove općine u ukupnom iznosu od 14,3 miliona maraka.

Općinsko vijeće u Bužimu usvojilo je budžet ove općine u ukupnom iznosu od 14,3 miliona maraka, što je do sada najveći godišnji proračun u historiji ove općine.

Načelnik ove općine Mersudin Nanić (SDA) ističe kako je planirani budžet rezultat povećanih privrednih aktivnosti, ali i da su u njega uvrštena i neka neiskorištena sredstva iz prošle godine. Zbog toga je, kako kaže, ovogodišnji budžet skoro dvostruko veći u odnosu na onaj koji je realiziran u protekloj godini.

"Također, tu su i poreski prihodi koji su, zbog inflatornih kretanja, znatno veći nego ranijih godina, a očekujemo i sredstva s viših nivoa za određene projekte. Ne slažem se sa ocjenama da je budžet preambiciozno projektovan i mislim da se dobrim radom on može ostvariti", kazao je Nanić.

Prema njegovim riječima, u ovoj godini planirana je realizacija nekoliko infrastrukturnih projekata, među kojima i proširenje vodovodne mreže, kao i značajnija podrška privredi, te socijalnim kategorijama.

Ipak, ne dijele svi Nanićev optimizam, pa u opoziciji smatraju kako je budžet nerealan, te da podrška poljoprivredi mora biti mnogo veća.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti