Izgrađen prije tri godine

Objekat vrijedan više od tri miliona KM nije u funkciji zbog gradonačelnikovog nemara

10.03.2023. 08:44 / Izvor: Akta.ba

Objekat nove Autobuske stanice u Bijeljini izgrađen je prije tri godine, a zbog nezainteresovanosti aktuelnog gradonačelnika Ljubiše Petrovića ni u 2023. nije pušten u funkciju.

Objekat nove Autobuske stanice u Bijeljini izgrađen je prije tri godine, a zbog nezainteresovanosti aktuelnog gradonačelnika Ljubiše Petrovića ni u 2023. nije pušten u funkciju i služi samo za parkiranje vozila građana, iako je u njegovu realizaciju uloženo više od tri miliona KM, piše bijeljina.org.

Donedavni ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je danas da je ovo samo jedan u nizu projekata koji su zaustavljeni u Bijeljini zbog nesposobnosti gradonačelnika i njegovih saradnika.

"Žao mi je što u vrijeme dok sam bio ministar saobraćaja nismo uspjeli da izgradimo bočnu ulicu koja bi vezivala Komitsku i novu Autobusku, čime bi bile umanjene gužve i rasterećen saobraćaj u gradu. Nažalost, Bijeljina je zarobljena u rukama jednog čovjeka koji pokušava o svemu da odlučuje sam. Kada narod izabere novog i sposobnog gradonačelnika, siguran sam da će se Bijeljina brže i snažnije razvijati", rekao je Ćorić.

Odbornik u Skupštini grada Bijeljina Zoran Sofrenić podsjetio je da je jedan od ozbiljnijih autoprevoznika u regiji bio zainteresovan da pregovara o osposobljavanju i korištenju nove Autobuske stanice, ali da vjerovatno nije mogao da trpi sporost i tromost Gradske uprave.

"Da je izgrađena nova ulica koja spaja Autobusku i ide sve do Centra za visoko obrazovanje, danas bi tu bile i pješačke i biciklističke staze. Ovako, sve stoji", istakao je Sofrenić.

Prema riječima Gorana Novaković iz naselja u kojem je izgrađena Autobuska stanica, stanovnici su razočarani jer su očekivali da ovaj dio grada dobije sasvim novi izgled sa puštanjem Stanice u funkciju.

"Sada gledamo kako objekat propada, umjesto da služi svrsi. Lokacija je idealna jer je blizu centar grada, kao i obilaznica, ali umjesto moderne stanice imamo mjesto koje služi za parking i bacanje smeća. Ako postoji neki problem, očekivali smo da se gradonačelnik pojavi i kaže otvoreno o čemu je riječ, ali njega kao da ništa ne interesuje", naglasio je Novaković. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti