POTPISAN SPORAZUM

Saradnja Olimpijskog centra Jahorina i rumunskog centra Sinaia

12.03.2023. 09:11 / Izvor: Akta.ba
olimpijski sporazum

Dva centra sporazumom spajaju njihove skijaše, korisnike sezonskih skijaških karata.

Sporazum o saradnji Olimpijskog centra Jahorina i rumunskog skijaškog centra Sinaia potpisan je na Jahorini u Ruskom domu.

Dva centra sporazumom spajaju njihove skijaše, korisnike sezonskih skijaških karata.

Potpisivanje je prethodilo pres-konferenciji na kojoj su se obratili direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić, gradonačelnik Sinaia Vlad Oprea i ambasador Bosne i Hercegovine u Rumuniji Slaviša Ćeranić. Prisustvovali su i članovi rumunske delegacije te izvršni direktori Društva.      

Kako je objasnio Ljevnaić, Sporazum omogućava vlasnicima sezonskih ski-karata skijališta „Sinaia“ i karata kupljenih za Olimpijski Centar "Jahorina" vaučer koji im daje pravo na izdavanje karte za tri uzastopna dana besplatnog skijanja. Vlasnik sezonske karte kupljene za rumunski skijaški centar moći će besplatno skijati tri uzastopna dana u Olimpijskom Centru "Jahorina" i obrnuto, saopćeno je iz OC jahorina. 

Gradonačelnik rumunskog grada Sinaia Vlad Oprea je zahvalio ambasadoru BiH u Rumuniji za priliku da dva skijaška centra ostvare saradnju.

"Po prvi put realizujemo projekat kao što je ovaj, međunarodnog karaktera, a istovremeno je sjajna prilika za posjetioce i skijaše Sinaiae i Jahorine da dođu iz Rumunije u Bosnu i Hercegovinu i obrnuto na tri dana odličnog skijanja".

Sinaia je najveće rumunsko skijalište, udaljeno sat vremena od Bukurešta, a od Sarajeva samo sat i pet minuta vazdušnom linijom.

Oprea je kazao da treba uspostaviti čarter let kako bi skijaši jednostavnije putovali između dva skijališta.

"Smatram da saradnja između dva najveća skijališta u Rumuniji i Bosni i Hercegovini može zaista biti primjer za sve ostale opštine, gradove i skijališta", kazao je.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Rumuniji Slaviša Ćeranić ističe da je ovo jedan od projekata koje je ambasada počela s Olimpijskim centrom "Jahorina", prezentiranog novembra prošle godine na sajmu turizma u Bukureštu, gdje je iskazano veliko interesovanje za Jahorinu.

Potpisani sporazum je logičan slijed aktivnosti započetih u novembru, rekao je također ambasador, te izrazio uvjerenje da će ugovor doprinijeti nadograditi ono što treba da učine turističke agencije, da formiraju određene ponude i tako doprinesu povećanju broja turista i skijaša.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti