Za uvezivanje radnog staža, subvenciju kamata i rad Agencije za privatizaciju 1,2 mil. KM

14.03.2023. 11:51 / Izvor: Akta.ba
vlada TK

Za realizaciju programa podrške privredi kroz subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima na području Tuzlanskog kantona je predviđeno 400.000 KM.

Na danas održanoj sjednici Vlada je donijela Program za subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima, sanaciju i restrukturiranje privrednih subjekata, pomoći privrednim subjektima u poteškoćama i kupovinu dionica ili udjela u privrednim društvima iz sredstava ostvarenih u procesu privatizacije i deponovanih kod Razvojne banke Federacije BIH.

Ovim Programom planirana je raspodjela ukupno 1,2 miliona KM.

Ovog iznosa za uplatu obračunatih a ne uplaćenih obaveznih doprinosa za uvezivanje staža osiguranja privrednim društvima i jedinicama u njihovom sastavu koji su još uvijek u većinskom državnom vlasništvu ili su bila u većinskom državnom vlasništvu nad kojima je pravo upravljanja vršio Tuzlanski kanton je predviđeno 500.000 KM.

Za realizaciju programa podrške privredi kroz subvencioniranje dijela kamatne stope privrednim subjektima na području Tuzlanskog kantona je predviđeno 400.000 KM, dok je za finansiranje rada Kantonalne agencije za privatizaciju predviđeno 300.000 KM.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti