Next Generation of Applications – A Window to 2030

Kompanija MIBO Komunikacije učestvovala na godišnjoj Oracle konferenciji

20.03.2023. 15:57 / Izvor: Akta.ba
oracle

Kompanija MIBO Komunikacije kao Oracle partner učestvovala je na konferenciji "Next Generation of Applications – A Window to 2030"

Kompanija MIBO Komunikacije kao Oracle partner učestvovala je na konferenciji "Next Generation of Applications – A Window to 2030" koji je organizovao Oracle u Gradskoj Vijećnici Sarajevo.

Na konferenciji su se okupili vodeći stručnjaci iz javnog i poslovnog sektora kako bi se upoznali sa  najnovijim trendovima i najboljim praksama u digitalnoj transformaciji u BiH.

Konferencija je bila dobra prilika da se predstave najnovije tehnologije, inovativna rješenja u IT industriji, razmijene iskustva, savjeti i najbolje prakse, a sve u cilju brže i uspješnije digitalne transformacije u BiH uz pomoć naprednih rješenja renomirane kompanije Oracle.

"Na konferenciji smo kao partner uzeli učešće na panelu "Uspješne priče sa tržišta", gdje smo predstavili naša iskustva u povezivanju tehnologije i biznisa sa ciljem povećanja inovativnosti, kreiranja izuzetnog korisničkog iskustva i poboljšanja kvaliteta života", navode iz ove kompanije.

oracle

Također, kao primjer dobre prakse predstavljen je naš referentni projekat "Customer Success Story u Ministarstvu privrede Kantona Sarajevo“ kao  uspješna priča o kreiranju prve e-platforme za prijavu i distribuciju javnih poticaja, koju su prezentirali Adnan Delić, ministar privrede Kantona Sarajevo i Jovana Vidaković, voditeljica aplikativnog biznisa za javni sektor za Adriatic regiju.

E-platforma Ministarstva privrede KS razvijena je na bazi "Oracleovog" najsavremenijeg softvera, a implementirala ga je domaća kompanija MIBO Komunikacije. Platforma je razvijena uz podršku USAD-ovog FINRA projekta, putem kojeg je finansirana ova investicija vrijedna nešto više od 700.000 KM. Čitav proces razvoja i faze testiranja Ministarstvo je završilo za nepunih šest mjeseci.

MIBO Komunikacije sa višedecenijskim iskustvom u implementaciji kompleksnih tehnoloških rješenja predstavlja ključ za kreiranje izuzetnog  korisničkog iskustva i poslovnog uspjeha naših korisnika.

“Kreirajte svoju budućnost” uz MIBO Komunikacije i Oracle.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti