Pokreni nešto dobro

Vlada Tuzlanskog kantona nastavlja programe podrške mladim poduzetnicima

21.03.2023. 13:14 / Izvor: Fena
tuzla impakt

Tuzlanski kanton i fondacija Impakt će i ove godine nastaviti saradnju na planu podrške i promocije poduzetništva mladih osoba

Tuzlanski kanton i fondacija Impakt će i ove godine nastaviti saradnju na planu podrške i promocije poduzetništva mladih osoba. U okviru projekta "Pokreni nešto dobro u Tuzlanskom kantonu" danas je najavljeno potpisivanje novog Ugovora o partnerstvu i pružanju podrške poduzetništvu mladih kroz IMPAKT Inkubator poslovnih ideja na području tog kantona.

Radi se o konkretnoj podršci postojećim poduzetnicima, ali i podršci samozapošljavanju nezaposlenih mladih osoba odnosno osnivanju i radu novih poslovnih subjekata. Za tu namjenu Vlada će, kao i prethodnih godina osigurati oko 200.000 KM.

Ministrica kulture, sporta i mladih Ivana Mijatović je zahvalila partnerima projekta, fondaciji Impakt, Ambasadi Švicarske u BiH, Službi za zapošljavanje TK, te gradovima i općinama koje učestvuju u realizaciji tog projekta.

U protekle dvije godine je kroz taj program podršku primilo oko 50 mladih poduzetnika koji su i prezentirani u sajamskom dijelu današnjeg događaja.

Također, danas su promovisani i mladi poduzetnici u okviru IMPAKT inkubatora poslovnih ideja Tuzlanskog kantona, te je upriličen panel o temo „Stanje i perspektive razvoja omladinskog poduzetništva na području Tuzlanskog kantona – Šta mladi poduzetnici na području TK trebaju za bolje poslovno okruženje”, saopćeno je iz Vlade TK. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti