VANREDNA SJEDNICA

Gradsko vijeće Goražde usvojilo rekordni budžet u iznosu od 13, 7 miliona KM

23.03.2023. 07:58 / Izvor: Akta.ba
goražde

Gradsko vijeće Goražde sinoć oko ponoći na vanrednoj sjednici usvojilo je Budžet Grada Goražda za 2023. godinu u iznosu od 13.732.000 KM.

Gradsko vijeće Goražde sinoć oko ponoći na vanrednoj sjednici usvojilo je Budžet Grada Goražda za 2023. godinu u iznosu od 13.732.000 KM.

Pomoćnik gradonačelnika za finansije Muamer Krašić naglasio je da je riječ o najvećem budžetu u poslijeratnoj historiji grada.

Po njegovim riječima, i dalje najveća stavka u budžetu planirana je za plaće uposlenika gradske uprave i tri javne ustanove u iznosu od 5.500.000 maraka ili 41 posto od ukupnog budžeta.

Naveo je i kako nikada veća novčana sredstava nisu planirana za kapitalne investicije naglasivši kako je u ove namjene planirano 3.189.000 KM. Dodao je da su samo neki od projekata koji se planiraju relizirati u ovoj godini , između ostalog, potpuna zamjena javne rasvjete na području cijelog grada, obnova platoa ispred Gradske dvorane „Mirsad Hurić“ te sanacija velikog broja putnih pravaca.

Usvajanju budžeta prethodili su brojni amandmani vijećnika, koje je gradonačelnik Ernest Imamović djelimično ili u potpunosti prihvatio, a prvi put gradonačelnik Goražda neće imati niti jednu konvertibilnu marku na računu za reprezentaciju.

Budžet je usvojen uz zaključak da gradonačelnik i nadležne službe predlože izmjene i dopune Budžeta najkasnije do 31. jula.

Do kraja vanredne sjednice usvojena je Odluka o izvršenju budžeta za 2023. godinu kao i prijedlog budžetskog kalendara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti