PRENOŠENJE ISKUSTVA

Huawei i RS potpisali Memorandum o razumijevanju u vezi sa digitalnom transformacijom

23.03.2023. 08:27 / Izvor: SRNA
huawei

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović potpisao je jučer sa generalnim direktorom kompanije "Huawei Technologies" iz Banjaluke Shu Kunom.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović potpisao je jučer sa generalnim direktorom kompanije "Huawei Technologies" iz Banjaluke Shu Kunom, Memorandum o razumijevanju u vezi sa digitalnom transformacijom u privredi Republike Srpske.

Mitrović je nakon potpisivanja u "Elektroprivredi Republike Srpske" rekao novinarima da ovaj Memorandum predstavlja formalni okvir kako bi Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske moglo realizovati aktivnosti na realizaciji digitalne transformacije privrede u Republici Srpskoj. 

"Ovim Memorandumom kompanija Huawei ima pravo i obavezu da prenosi svoja iskustva i vještine prilikom digitalne transformacije privrede u Republici Srpskoj, posmatrajući i javni i realni sektor, što znači da ta iskustva koja Huawei ima i sve inovacije koje će se dešavati imaju mogućnost da implementiraju na području Republike Srpske", rekao je Mitrović. 

On je dodao da je Memorandumom definisano da su kompanija "Huavej" odnosno Kina zainteresovani za ekonomski napredak i tehnološki razvoj Republike Srpske, naročito u pogledu digitalnih transformacija. 

Generalni direktor kompanije "Huawei Technologies" iz Banjaluke Shu Kunn rekao je novinarima da je ova kompanija spremna da svoju tehnologiju, znanje i iskustvo podijeli sa Republikom Srpskom. 

"Smatramo da je potpisivanje današnjeg Memoranduma još jedan korak naprijed u našoj već uspješnoj saradnji i radujemo se saradnji u budućnosti", rekao je on.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti