Saradnja u Pokretu

Uposlenici cargo-partner-a BiH posjetili Fakultet za Saobraćaj i Komunikacije u Sarajevu

23.03.2023. 11:19 / Izvor: Akta.ba
cargo

Tim kolega iz cargo-partnera Sarajevo je 20. marta 2023. godine posjetio Fakultet za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu, kako bi održao prezentaciju studentima.

Tim kolega iz cargo-partnera Sarajevo je 20. marta 2023. godine posjetio Fakultet za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu, kako bi održao prezentaciju studentima. Ova posjeta je bila izvrsna prilika za kompaniju i studente za razmjenu znanja i stručnosti iz oblasti međunarodnog transporta robe.  Istovremeno, studentima je ovo bila i prilika da saznaju više o kompaniji i njenoj ulozi na tržištu transporta i logistike.

Fakultet za saobraćaj i komunikacije (FSK), javna je visokoškolska ustanova smještena u Sarajevu, osnovan je 1977. godine i od tada je vodeća ustanova u području transporta i komunikacija. FSK nudi dodiplomske i postdiplomske programe u različitim područjima kao što su saobraćajno inženjerstvo, telekomunikacije i računarske tehnologije.

cargo

Fakultet ima visoko kvalificirano nastavno osoblje, uključujući profesore i istraživače koji su stručnjaci u svojim područjima. Fakultet je također uspostavio saradnju s brojnim institucijama i organizacijama u industriji transporta i komunikacija, kako u Bosni i Hercegovini tako i u inostranstvu.

cargo-partner je globalni pružalac logističkih usluga, uključujući avio i pomorski transport, cestovni transport i skladištenje.

Predstavnici kompanije Elma Muharemagić, Sanela Kovač i Admir Mešković su podijelili svoje znanje i iskustvo sa studentima, pružajući uvid u svijet logistike i njene izazove.

Osim što su saznali o operacijama kompanije, studenti su imali priliku postavljati pitanja i sudjelovati u razgovoru s timom cargo-partnera. Ova interakcija im je omogućila da bolje razumiju logističku industriju i  da steknu uvid u mogućnosti razvoja svoje karijere u istoj.

cargoo

Za cargo-partner je ova posjeta bila izvrsna prilika da se poveže sa studentima koji su zainteresirani za karijeru u transportu i logistici. Dijeleći svoje znanje i stručnost, kompanija je mogla pokazati svoju predanost industriji i njenim potencijalnim zaposlenicima.

Osim toga, ova posjeta je omogućila cargo-partneru da predstavi svoje usluge studentima, koji bi mogli postati budući klijenti. Također je pomogao kompaniji da izgradi prepoznatljivost brenda i uspostavi odnos s fakultetom i njegovim studentima,  s ciljem nastavljanja ove prakse.

Ukupno gledano, posjeta Fakultetu za saobraćaj i komunikacije u Sarajevu bila je obostrano korisna kako za cargo-partner tako i za studente. Studenti su stekli vrijedno znanje i uvid u svijet logistike, a cargo-partner je uspio uspostaviti kontakt s potencijalnim zaposlenicima i predstaviti svoje usluge novoj publici.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti