MINISTAR TRGOVINE, TURIZMA I SAOBRAĆAJA

Novo ime u Vladi TK: Omiljeni profesor studentima, sada je ministar

25.03.2023. 09:31 / Izvor: Akta.ba
DENIS BEĆIROVIĆ

Prije par dana na na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona imenovana je nova Vlada Tuzlanskog kantona koju će predvoditi dosadašnji premijer Irfan Halilagić.

Prije par dana na sjednici Skupštine Tuzlanskog kantona imenovana je nova Vlada Tuzlanskog kantona koju će predvoditi dosadašnji premijer Irfan Halilagić. 

Za ministra trgovine, turizma i saobraćaja izabran je Denis Bećirović, profesor sa Mašinskog fakulteta u Tuzli o kojem je portal Akta.ba ranije pisao.

Denisa se građani Tuzlanskog kantona, ali i cijele Bosne i Hercegovine sjećaju iz doba početka pandemije Covida, kada je zajedno sa svojim studentima danonoćno izrađivao prijeko potrebne zaštitne vizire za UKC Tuzla, a profesori i studenti kažu da se radi o jednom od najperspektivnijih mladih profesora na Univerzitetu u Tuzli.

On je ranije za naš portal izjavio da mu je želja doživjeti dan da univerziteti budu embriji razvoja privrednih subjekata i aktivnosti u našoj državi, te da Tuzlanski kanton, kao Bosna i Hercegovina kroz historiju baštine mašinsku struku.

Denis će sada i zvanično obnašati funkciju ministra, poručivši da mu je ogromna čast biti ministar u Vladi Tuzlanskog kantona.

Njegov prvi radni dan, prvi potpis i početak novih projekata vezanih za rad Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja su obilježili akti koji se odnose na Međunarodni aerodrom u Tuzli.

"Simbolike radi prije tri godine sam bio u ekipi koja je na današnji dan krenula sa izradom vizira i ostale neophodno opreme za potrebe zdravstvenih radnika", podsjetio je Denis.

denis

Denis Bećirović je rođen 30.03.1991. godine u Tuzli. U Tuzli je i odrastao, gdje je završio Osnovnu školu u Bukinju sa odličnim uspjehom. Srednju Mašinsku školu završio je kao učenik generacije, te je slijedom događaja upisao Mašinski fakultet i okončao ga Srebrenom plaketom za uspjeh sa prosječnom ocjenom od 9.21. U januaru 2020. godine uspješno je odbranio magistarski rad na temu: "Uticaj parametara laserskog navarivanja alatnih čelika na karakteristike navarenog sloja", te time stekao titulu magistar mašinstva.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti