Ugovor na tri godine

Elektroprivreda RS traži ekspertsku pomoć u realizaciji investicija, posao od 5,4 mil KM

29.03.2023. 12:39 / Izvor: Akta.ba
Elektroprivreda RS

Elektroprivreda Republike Srpske objavila je poziv za nabavku ekspertskih, tehničkih, finansijskih i pravnih usluga za pomoć u izradi dokumentacije i praćenje realizacije investicija.

MH „Elektroprivreda Republike Srpske" - Matično preduzeće a.d. Trebinje objavila je poziv za nabavku ekspertskih, tehničkih, finansijskih i pravnih usluga za pomoć u izradi dokumentacije i praćenje realizacije investicija.

Vrijednost ovog posla je 5.400.000,00 KM bez uračunatog PDV-a. Period na koji se zaklјučuje ugovor je 36 mjeseci, saznaje Akta.ba.

Predmet nabavke je u skladu sa Posebnom odlukom o pokretanju postupka javne nabavke koja je sastavni dio Privrellenog (operativnog) plana javnih nabavki Matičnog preduzeća za 2023. godinu pod stavkama Ekspertske, tehničke, finansijske i pravne usluge za pomoć u izradi dokumentacije i praćenje realizacije investicija, izrada projekata i nacrta, procjena troškova, zatim Izrada nacrta planova (sistemi i integracija), proračun troškova, praćenje troškova, nacrti za odobrenje, radni crteži i specifikacije, određivanje i navođenje količina u građevinarstvu, nadzor građevinskih radova, nadzor projekata i dokumentacije tu su još i usluge vođenja projekata u građevinarstvu i usluge savjetovanja u oblasti vođenja projekata.

Ponuđač iz BiH u svrhu dokaza o ispunjavanju uslova iz člana 46. Zakona dužan je dostaviti dokaz o registraciji u relevantnom profesionalnom ili trgovačkom registru u zemlјi u kojoj su osnovali firmu ili dostaviti posebnu izjavu ili referencu kojom se dokazuje njihovo pravo da se profesionalno bave određenom djelatnošću.

Za ponuđače čije je sjedište izvan BiH odgovarajući dokument koji odgovara zahtjevu iz člana 46. Zakona, a koji je izdat od nadležnog organa, sve prema važećim propisima zemlјe sjedišta ponuđača/zemlјe u kojoj je registrovan ponuđač.

Što se tiče tehničke i profesionalne sposobnosti, ponuđač treba ispuniti sljedeće minimalne uslove: U trogodišnjem periodu, tri godine, računajući od dana predaje ponude, ima najmanje 5 (pet) realizovanih ugovora u pružanju konsultantskih usluga u oblasti finansijskog i/ili poslovnog savjetovanja u oblasti energetike za najmanje tri elektroenergetske kompanije sa sjedištem na teritoriji države koja je članica Energetske zajednice na dan pokretanja ove javne nabavke;

Ponuđač posjeduje uspješno iskustvo u realizaciji najmanje 2 (dva) ugovora iste ili slične prirode koji su realizovani u periodu, tri godine, računajući od dana predaje ponude, ili ako je ponuđač registrovan kasnije, u periodu od kada je registrovan i to pojedinačne vrijednosti od minimum 1.000.000 KM, čije učešće u realizaciji projekta nije manje od 50%. Ugovorima iste ili slične prirode smatraće se Ugovor koji za predmet ima pružanje usluga pravnog i finansijskog savjetovanja u oblasti energetike u okviru elektroenergetskih kompanija, čija ukupna instalisana snaga nije manja od 800 ML/.

Firma mora poslovati bez gubitka poslednje tri poslovne godine ili od datuma registracije ali da joj račun nije bio blokiran u poslјednjih šest mjeseci.

Članovi timova morat će zadovoljiti posebne uslove, jedan od njih je 10 do 15 godina radnog – profesionalnog iskustva.

Rok za primanje ponuda je 11.05.2023. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti