Izvršeno 39 kontrola goriva na pumpama

U Brčko distriktu zabilježeni slučajevi kršenja visine marže kod prodaje nafte

30.03.2023. 10:07 / Izvor: Akta.ba
brčko

Inspektori Inspektorata Brčko distrikta BiH u prvom kvartalu ove godine izvršili su 39 kontrola kvaliteta goriva na benzinskim pumpama, prilikom čega je u nekoliko slučajeva uočeno kršenje visine marže

Inspektori Inspektorata Brčko distrikta BiH u prvom kvartalu ove godine izvršili su 39 kontrola kvaliteta goriva na benzinskim pumpama, prilikom čega je u nekoliko slučajeva uočeno kršenje visine marže kod prodaje nafte i naftnih derivata, izjavio je šef Inspektorata Adnan Drapić.

Kaže da u slučajevima nepoštovanja propisane marže kod prodaje goriva na benzinskim pumpama u Brčko distriktu inspektori izdaju prekršajne naloge te da su zakonom propisane kazne u ovim slučajevima od 100 KM za odgovorno lice i do 1.000 KM za pravna lica.

Po Drapićevim riječima, nspektori su bili aktivni i sankcinosali si i kršenja odluke o neradnim danima i rad "na crno".

Navodi da je inspekcija rada izvršila kontrolu poslovnih subjekata koji su radili u zakonom propisane neradne dane.

"Našli smo kod dva pravna subjekta pet objekata koji su radili u neradne dane i tu je izdato prekršajnih naloga u visini od oko 60.000 KM. Radi se o objektima koji se bave igrama na sreću ili kladionicama i tu smo bili vrlo rigorozni. Već se vode sudski postupci i ja mislim da će te kazne biti naplaćene", naveo je Drapić.

Kontrole će, kako kaže, vršiti ovim intenzitetom tokom cijele godine, s tim da će "kontrole ići po dubini i dat će daleko bolje rezultate nego ranije”.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti