FINANSIJSKA PODRŠKA

Za 10 novosarajevskih osnovnih škola Općina izdvojila 125. 000 KM

30.03.2023. 14:58 / Izvor: Akta.ba
novo sarajevo

Općina Novo Sarajevo treću godinu za redom namjenski izdvaja sredstva u svrhu podrške i poboljšanja uslova za kvalitetniji rad osnovnih škola s područja ove lokalne zajednice.

Općina Novo Sarajevo treću godinu za redom namjenski izdvaja sredstva u svrhu podrške i poboljšanja uslova za kvalitetniji rad osnovnih škola s područja ove lokalne zajednice.

Načelnik Općine Novo Sarajevo dr. Hasan Tanović i direktori 10 osnovnih škola potpisali su Sporazum o finansijskoj podršci. Grantom osnovnim školama za investiciono održavanje objekata predviđena su sredstva u iznosu od 125 hiljada konvertibilnih maraka. U konačnici, svaka škola dobit će po 12 hiljada KM.

"Ono što je bitno naglasiti da osim tih osnovnih škola obuhvaćen je i Edukativni centar u Novoj Kasabi, a koji je područna škola OŠ "Malta". Za ovu školu izdvojena su sredstva od 5 hiljada konvertibilnih maraka", istakao je načelnik Tanović.

Direktor OŠ "Malta" Amsar Hadžimujić kazao je kako će ova sredstva investirati u mijenjenja podova nekih učionica, te za zamjenu klupa i stolova.

"Nadam se da ćemo u polovini učionica uspjeti riješiti probleme i obezbijediti atmosferu ugodnu za boravak đaka u našoj školi", kazao je Hadžimujić.

Direktorica osnovne muzičke i baletske škole Novo Sarajevo, Lamija Šošić zahvalila je načelniku Tanoviću i Općini Novo Sarajevo što su u obzir uzete, kako Osnovna muzička i baletska škola Novo Sarajevo tako i Centar za obrazovanje i rehabilitaciju "Vladimir Nazor".

"Ovo je divna prilika da se pomogne svim našim učenicima i poboljša proces rada u našim školama", dodala je Šošić.

Načelnik Tanović naglasio je da, iako obrazovanje nije u nadležnosti Općine ona nastavlja pratiti rad, podržavati i ulagati u osnovne škole zbog građana i naše djece.

Istovremeno, potpisivanju Sporazuma prisustvovali su i predstavnici Službe za obrazovanje, kulturu i sport kao koordinatori zaduženi za praćenje realizacije ovog sporazuma.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti