Ogorčeni i ne odustaju

Zenički rudari blokirali magistralni put M-17

31.03.2023. 11:41 / Izvor: Fena
rudari

Mogu se čuti i najave da će rudari na M-17 ostati do deblokade računa RMU Zenica.

Rudari RMU Zenica blokirali su magistralni put M-17, iako je predsjednik Sindikata tog preduzeća Elvedin Avdić od njih maloprije zatražio da završe sve aktivnosti i vrate se u Dom rudara.

Podsjećaju da se gradonačelnik Fuad Kasumović, kao najodgovornija osoba za nastalu situaciju u RMU Zenica, ne oglašava od prošlog petka, kada su stupili u radnički neposluh te prekinuli proizvodnju, i da su primorani na ovakav potez.

Mogu se čuti i najave da će rudari na M-17 ostati do deblokade računa RMU Zenica.

"Zbog protesta rudara došlo je do potpune obustave saobraćaja prema NM Zenica jug, smjer Kakanj - Zenica jug. Saobraćaj se preusmjerava na NM Lašva", obavijestili su iz Autocesta FBiH.

Treba podsjetiti da je Gradsko vijeće Zenice jučer jednoglasno prihvatilo zahtjev za deblokadu računa Zavisnog društva Rudnici mrkog uglja Zenica, ali time se nisu stekli uslovi za prekid protesta. Gradonačelnik Kasumović nije bio na sjednici Gradskog vijeća, te – iako rudari još od jučer traže da ovlasti nekoga da u njegovo ime deblokira račun preduzeća – iz Gradske uprave se još niko nije oglasio.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti