Direktori i saradnici neće biti na spisku

Kasumović iz Budžeta Grada izdvaja 100.000 KM za rudare

05.04.2023. 14:28 / Izvor: Akta.ba
rudari

Vijećnici parlamentarne većine u Gradskom vijeću Zenica zatražili su danas od gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića da iz Budžeta Grada Zenica izdvoji 100.000 KM pomoći komoratima.

Vijećnici parlamentarne većine u Gradskom vijeću Zenica zatražili su danas od gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića da iz Budžeta Grada Zenica izdvoji 100.000 KM pomoći komoratima.

"Traže od mene da pomognem rudare sa 100.000 KM. Grad je stabilan, a rudari su građani ovog grada. Vrlo je bitno i to kako nije izborna godina pa niko ne može spinovati kako to radim radi izbora. Odmah ću uputiti dopis RMU Zenica da mi dostave žiroračune rudara, a Grad Zenica će svakog rudara pomoći sa 100 KM. Valja istaći da direktori i njihovi najbliži saradnici neće biti na tom spisku jer se oni ne bore za rudare nego slušaju nalogodavce iz Sarajeva da pljačkaju građane Zenice odnosno zeničke komorate", rekao je gradonačelnik Kasumović.

Denan Pašalić, vijećnik u Gradskom vijeću, ovom prilikom je poručio kako bi ova pomoć za rudare dobro došla posebno ako se uzme u obzir da dolazi bajram.

"Tražili smo od gradonačelnika da obezbijedi sredstva u Budžeta koja bi bila simbolična, svojevrsni bajramluk za rudare. Gradonačelnik Kasumović nas je ispoštovao i uvažio naš zahtjev, zbog čega smo mu zahvalni. I ovaj put nedvosmisleno je pokazao kako je uz rudare", kazao je vijećnik Pašalić.

Vijećnik Ekrem Tuka posebno je naglasio kako su prilikom ovog zahtjeva itekako vodili računa o interesu grada i da ne ugroze Budžet.

"Imajući u vidu sve krize i probleme kroz koje su prošli rudari, odlučili smo i tražimo od gradonačelnika izdvajanje 100.000 KM kako bi prevazišli krizu. Svakako, račun im je deblokiran, uskoro će dobiti plaće, ali dobro bi im došao i ovakav vid pomoći", rekao je Tuka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti