POTPISAN SPORAZUM

Poljoprivrednici iz FBiH i RS-a se zvanično udružili u borbi protiv uvoznih lobija

07.04.2023. 15:51 / Izvor: Fena
poljoprivrednici

Udruženja poljoprivrednika iz FBiH i RS-a potpisala su danas tokom protesta u Bijeljini sporazum o zajedničkom zastupanju poljoprivrednika iz cijele BiH, koji se najviše odnosi na borbu protiv uvoznih lobija.

Udruženja poljoprivrednika iz FBiH i RS-a potpisala su danas tokom protesta u Bijeljini sporazum o zajedničkom zastupanju poljoprivrednika iz cijele BiH, koji se najviše odnosi na borbu protiv uvoznih lobija. 

Potvrdio je to za Fenu predsjednik Udruženja poljoprivrednika FBiH Nedžad Bićo, koji je jedan od potpisnika, i dodao da će tražiti sastanak s ministrom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Stašom Košarcem.

"Ukoliko ne bude udovoljeno zahtjevima poljoprivrednika, protesti kakvi su danas organizovani u Bijeljini bit će održani po čitavoj BiH jer moramo stati u kraj uništavanju domaće poljoprivredne proizvodnje", naveo je Bićo.

Na protestima u Bijeljini danas je ponovljeno da poljoprivrednici traže zaštitu domaće proizvodnje, uvođenje plavog dizela, te carina i prelevmana.

Bićo je istakao da se u Bijeljini pokazalo da se sve svodi na političke igre jer ga je kad je dolazio iz FBiH na putu presreo "Dodikov čovjek" koji mu je prijetio što je došao da "izaziva nemire".

Po riječima organizatora, više od 150 traktora i poljoprivrednih mašina iz cijele Semberije, ali i drugih dijelova Bosne i Hercegovine danas je krenulo sa dijela magistralnog puta Brčko - Bijeljina ka mjestu okupljanja na platou ispred Agrotržnog centra, gdje su ih već čekali poljoprivrednici iz Semberije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti