U okviru projekta SYSTEM

Održan događaj "Najbolje poslovne prakse"

10.04.2023. 12:02 / Izvor: Akta.ba
Poslovne prakse

"Najbolje poslovne prakse" naziv je događaja koji je organiziran u prostorijama Homework HUB-a.

"Najbolje poslovne prakse" naziv je događaja koji je organiziran u prostorijama Homework HUB-a. Riječ je o projektu Podrška uspostavljanju i poboljšanju mehanizama za podršku samozapošljavanju kroz saradnju inovativnih lokalnih zajednica i novih preduzeća u prekograničnom području – SYSTEM, koji se realizira u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbije i BiH, a uz finansijsku podršku Evropske unije.

Cilj ovog događaja je promoviranje poduzetništva kroz najbolje poslovne prakse, a kako bi se postojeći i budući poduzetnici ohrabrili za nove poduhvate i za buduće izazove startup svijeta.

Uspješni poduzetnici imali su priliku prezentirati svoja iskustva o tome kako su pokrenuli vlastite biznise, ali i nešto više reči o tome kroz kakve izazove su prošli dok su iste te biznise i vodili. Prisutnima su dati savjeti i smjernice o poslovanju i razvoju biznisa, a sam događaj bio je prilika za umrežavanjem.

dsc

Među govornicima našli su Kristina Miklavčić, osnivačica i direktorica eXtea d.o.o., Nedžad Turnadžić, suosnivač i direktor Interlogistic d.o.o. i Eko Grad d.o.o., Sanita Huseinbašić – Neimarlija i Damir Neimarlija, suvlasnici i direktori Sinmax d.o.o., kao i Sandra Zaimović, osnivačica i direktorica Agencije za savjetovanje Psihotron.

Događaju su prisustvovali učesnici iz BiH i Srbije koji su pokrenuli svoje biznise ili ih tek planiraju, a kroz projekat „System“ su, kroz poduzetničku akademiju, projektnu akademiju i mentoring stekli znanja neophodna za uspješno vođenje biznisa. Učesnicima projekta dodijeljeni su i certifikati.

Ovaj događaj organizirala je Služba za upravljanjem lokalnim razvojem Općine Novo Sarajevo.

Ukupna vrijednost dvogodišnjeg projekta „System“ iznosi 152.294,97 EURA.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti