Štrajkači ne odustaju

Nova ponuda Vlade Brčko distrikta za zdravstvene radnike u štrajku neprihvatljiva

11.04.2023. 14:04 / Izvor: Fena
Brčko

Mujkić podvlači da štrajkači neće odustati od svojih zahtjeva, najavljujući za dva dana novu rundu razgovora s predstavnicima izvršne vlasti.

Predstavnik štrajkačkog odbora Nezavisnog sindikata radnika u zdravstvu Brčko distrikta Samir Mujkić rekao je nakon današnjeg sastanka s predstavici Vlade distrikta i štrajkačkog odbora da se stavovi oko zahtjeva štrajkača i okončanja štrajka nisu nimalo pribiližili.

On je izjavio da je Vlada promijenila dosadašnji stav i ponudu od deset posto inicijalnog povećanja plate smanjila na osam uz povećanje osnovice i smanjenje koeficijenta, što je u ovom trenutku za njih neprihvatljivo.

Mujkić podvlači da štrajkači neće odustati od svojih zahtjeva, najavljujući za dva dana novu rundu razgovora s predstavnicima izvršne vlasti.

Štrajkački odbor Nezavisnog sindikata radnika u zdravstvu Brčko distrikta dostavili su nedavno Vladi Brčko distrikta minimum svojih potraživanja koje su sveli na tri osnovna zahtjeva.

Traže da se izmijene interni akti JZU "Zdravstveni centar Brčko“ kojim bi se reguliso materijalno pravni položaj radnika u toj ustanovi, potom da se poboljšaju materijalno tehnička sredstva, usavršavanja i edukacije kadra radi pružanja kvaliteta usluga pacijentima te se na kraju traži kontinuirani rad radnih grupa u cilju donošenja Kolektivnog ugovora.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti