Podrška OSCE-a

Unapređenje Registra zaposlenih u svrhu smanjivanja koruptivnih rizika u zapošljavanju

13.04.2023. 15:43 / Izvor: Akta.ba
Korupcija

U cilju unapređenja analitičkih mogućnosti Registra zaposlenih u javnom sektoru Kantona Sarajevo, uspostavljenog uz pomoć i podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini.

U cilju unapređenja analitičkih mogućnosti Registra zaposlenih u javnom sektoru Kantona Sarajevo, uspostavljenog uz pomoć i podršku Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, te radi njegove efikasnije i optimalnije upotrebe, prošireni su parametri pretrage ovog registra.

Unapređenje se odnosi na uvođenje dodatnih filtera pretrage koji omogućavaju izdvajanje podataka prema određenom mjesecu i/ili godini.

Ured za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo je prepoznao proces zapošljavanja u javnom sektoru kao jedan od procesa s izraženim koruptivnim rizikom, te je navedeno unapređenje rezultat stalnog nastojanja da se rizični procesi učine transparentnijim.

Takođe, ovim unapređenjima će se  javnosti omogućiti da online registre koristi na efikasniji i optimalniji način, a sve u svrhu monitoringa nepravilnosti i korupcije u javnom sektoru Kantona Sarajevo.

Navedeno unapređenje Registra bit će u primjeni od sutra, 14. aprila 2023. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti