Ugledni evropski profesori članovi žirija

Otvorene nominacije za nagrade Sarajevo Business Bridge Awards

14.04.2023. 10:12 / Izvor: Akta.ba
slika žiri

U sklopu Sarajevo Business Foruma, vodeće investicijske konferencije u Jugoistočnoj Evropi, 17. maja dodijelit će se prestižna priznanja "Sarajevo Business Bridge Awards".

U sklopu Sarajevo Business Foruma, vodeće investicijske konferencije u Jugoistočnoj Evropi, 17. maja dodijelit će se prestižna priznanja "Sarajevo Business Bridge Awards" kompanijama i pojedincima, koji su svojim poslovanjem, inovativnim idejama i zapošljavanjem mladih doprinijeli značajnom razvoju poduzetništva, održivog razvoja i investicijske klime u regiji. Na ovaj način, Sarajevo Business Forum kontinuirano daje podršku kompanijama i pojedincima, naročito kompanijama koje su pokrenule novi biznis ili zapošljavaju mlade.

Ovogodišnje izdanje Sarajevo Business Bridge Awards, planirano je kroz dodjele nagrada u ukupno 6 kategorija: Novi biznis/kompanija godine (New Business of the Year), Biznis/kompanija godine (Business of the Year), Poduzetnik/ica godine (Entrepreneur of the Year), Nagrada za kompaniju koja upošljava mlade (Youth Employer of the Year), Nagrada za društveni uticaj (Social impact Award) i Inovacija /inovator godine (Innovator of the Year).

Nominacije i prijave za Sarajevo Business Bridge Awards 2023 ocjenjivat će stručni žiri u sastavu: Dr. Danica Purg, predsjednica IEDC - Bled School of Management i predsjednica CEEMAN, Republika Slovenija, dr. Amila Pilav-Velić, prodekanesa za naučno-istraživački rad i projekte na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, dr. Lorena Škuflić, profesorica na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Zagrebu, prof. drSuad Bećirević, rektor Internacionalnog Univerziteta Novi Pazar, Srbija, kao i dr. Adnan Mehonić, predavač na Odsjeku elektronskog inžinjeringa na University College London i istraživač na Royal Academy of Engineering u Velikoj Britaniji.

Nagrade će dobitnicima biti uručene na svečanoj ceremoniji tokom prvog dana održavanja 12. Sarajevo Business Foruma u prisustvu svjetskih i regionalnih političkih i biznis lidera.

Prijave za nagrade ostaju otvorene do 28.04.2023. godine, a prijaviti se mogu kompanije i pojedinci koji svojim poslovanjem doprinose razvoju poduzetničke klime u regiji putem e-maila: awards@sarajevobusinessforum.com.

Sarajevo Business Forum, investicijsko-poslovna konferencija nudi svim posjetiteljima priliku za umrežavanje i investiranje, a koju pod pokroviteljstvom Predsjedništa Bosne i Hercegovine, organizuje Bosna Bank International u saradnji sa strateškim partnerom – Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo, te dioničarima BBI banke – Islamskom razvojnom bankom (IsDB), Dubai islamskom bankom (DIB) i Abu Dhabi islamskom bankom (ADIB) kao i brojnim drugim domaćim i inostranim partnerima.

Saznajte više i registrujte se na: https://sarajevobusinessforum.com.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti